nova školska godina

Prvašići dobili krijesnice da bi bili sigurniji kad krenu u školu, a prvi je razred upisalo čak 50 učenika manje nego lani

Moram reći da smo krenuli u novu akciju da bi doprinijeli skretanju pažnje vozačima, a postavlja se svjetlosna led signalizacija. Krenut ćemo ove godine sa šest lokacija i to u Kunovcu, Drnju, sv. Petru Čvrstecu, Hižanovcu, Križevcima i Đurđevcu. To je početak. Idućih godina nastavljamo dalje da bi došli u poziciju da sva kritična mjesta, nazovimo ih tako, dodatno obilježimo, istaknuo je ravnatelj Guzalić.

11:33h
0
Podjela krijesnica u Županiji // Foto: Dina Ivačić

Darko Koren, župan Koprivničko – križevačke županije, sa svojim je suradnicima i Dragutinom Guzalićem, ravnateljem Županijske uprave za ceste, podijelio okupljenim ravnateljima svih osnovnih škola s područja Podravine i Prigorja sigurnosne krijesnice za učenike prvih razreda.


Ove ih godine po prvi put u školske klupe sjeda 1074 učenika, njih čak 50 manje nego lani. Nova školska godina počinje u ponedjeljak, 4. rujna.

– Svake godine na ovaj simboličan način susrećemo se pred novu školsku godinu. Jednom simboličnom podjelom oznaka onima koji će po prvi put pristupiti obrazovnom procesu. Zahvaljujem vam na svemu što radite, a hvala i ŽUC – u koji već tradicionalno poklanja ove krijesnice. Želimo preventivno djelovati da svi skupa budemo odgovorni prema onima koji to najmanje mogu biti, jer nemaju dovoljno godina i znanja. Svi se moramo upregnuti da barem te prve korake prema školi učinimo sigurnijima – rekao je župan Koren.

Dragutin Guzalić, Darko Koren i Ratimir Ljubić // Foto: Dina Ivačić

Također, uputio je poziv vozačima da obrate pažnju posebno na ove prve dane, kad prvašići kreću u školu.

– Nažalost, imamo 50-tak učenika manje nego prošle godine. To je podatak koji nas ne veseli, pogotovo što iz godine u godinu broj prvašića se smanjuje. Nadamo se da ćemo sa svim svojim aktivnostima, na neki način doprinijeti da se i taj trend promijeni. Da doživimo da bude veći broj prvašića, živimo u toj nadi i želji – optimističan je Koren.

Dragutin Guzalić, ravnatelj ŽUC – tom je prilikom potvrdio županove riječi da je riječ o simboličnoj akciji koja će doprinijeti sigurnosti učenicima prvašićima na putu do škole i nazad.

– Velik je to korak, važna stvar za djecu je krenuti u školu, ali i roditelje koji proživljavaju taj stres prilikom odlaska u školu. Uz to, Županijska uprava za ceste inače održava ceste tako da u tom dijelu brine o vertikalnoj i horizontalnoj signalizaciji, posebice uz škole. Uz škole i pješačke prijelaze, autobusna stajališta dodatno osvježavamo signalizaciju posljednjih dana. Moram reći da smo krenuli u novu akciju da bi doprinijeli skretanju pažnje vozačima, a postavlja se svjetlosna led signalizacija. Krenut ćemo ove godine sa šest lokacija i to u Kunovcu, Drnju, sv. Petru Čvrstecu, Hižanovcu, Križevcima i Đurđevcu. To je početak. Idućih godina nastavljamo dalje da bi došli u poziciju da sva kritična mjesta, nazovimo ih tako, dodatno obilježimo – istaknuo je ravnatelj Guzalić.

U ime ravnatelja obratila se Mirjana Bazijanec, ravnateljica OŠ Kalinovac i ravnateljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja.

– Mi smo već svi u planiranju i organizaciji nove školske godine. Uzbuđeni smo i veselimo se. Suradnja s našim osnivačem uvijek je bila kvalitetna i dobra i vjerujem da će tako biti i u narednom periodu. Hvala ŽUC-u koji brine o sigurnosti naših najmlađih – kazala je Mirjana Bazijanec.

Spomenimo i to da je vrijednost nabavljenih krijesnica je oko 7000 kuna.

čitam...