koprivnička knjižnica

Prvčić predstavio zbirku poezije Prosti pad

09:30h
0
Promocija zbirke poezije // Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Promocija zbirke poezije // Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Mario Kolar iznio je tematsku, motivsku i idejnu interpretaciju zbirke te istaknuo da se kroz nju provlače motivi kao što su putovanje, put, pad, život i smrt zbog čega zbirku možemo kontekstualizirati u neoegzistencijalističku poetiku.

Zbirka poezije Prosti pad koprivničkog književnika Vjekoslava Prvčića nedavno je predstavljena u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović.


Predstavljanje knjige moderirao je Marko Gregur, a Petra Somek, u ime izdavačke kuće Meridijani koja je objavila zbirku, predstavila je kreativan proces izdavanja knjige te se posebno osvrnula na ilustracije Danila Dučaka, akademskog slikara, koje savršeno upotpunjuju Prvčićevu poeziju.

Tom prilikom, Marijan Špoljar, ravnatelj Muzeja Grada Koprivnice, osvrnuo se na autorovo kulturno djelovanje u 70-im godinama prošloga stoljeća i njegova recitiranja poezije na različitim mjestima.

S druge strane, Mario Kolar iznio je tematsku, motivsku i idejnu interpretaciju zbirke te istaknuo da se kroz nju provlače motivi kao što su putovanje, put, pad, život i smrt zbog čega zbirku možemo kontekstualizirati u neoegzistencijalističku poetiku.

 

čitam...