neslužbeni rezultati

FOTO Prve reakcije iz stožera HDZ-a, Sobota: Rezultat je očekivan, nadamo se boljoj poziciji u skupštini, Koren: Nije važno tko ide sa mnom u drugi krug

21:58h
0
Foto: Mateo Alečković

Stižu prve reakcije iz stožera koprivničko-križevačkog HDZ-a na zasad neslužbene rezultate Državnog izbornog povjerenstva.

– Zasad imamo podatak za 211 obrađenih biračkih mjesta od 254, zadovoljstvo je naše, to smo predviđali, uvjerljiv ulazak Korena i što smo najavljivali da HDZ zadrži pozicije u općinama, što ostvarujemo. Znamo da smo zadržali osam pozicija, a u drugome krugu imamo priliku ostvariti bolje rezultate. U Koprivnici ne možemo biti zadovoljni, cilj nam je bio drugi krug, na našu žalost to se nije dogodilo, čestitam Mišelu Jakšiću na rezultatima – rekao je Sobota na početku.

– Za Županijsku skupštinu rezultat je očekivan, ima iznenađenja, ono što znamo daje nam priliku i nadu da ćemo i u Županijskoj skupštini s Korenom odraditi kao i prije – rekao je.

Napomenimo da je Darko Sobota novi načelnik Kalinovca, pokazali su rezultati.

Koren je rekao kako “rezultati nisu konačni i vidljivo je da postoje mogućnosti različitih varijanti kad bude sve obrađeno.”

– Nepobitno je da ulazimo u drugi krug s prve pozicije, a ne bih mogao biti siguran tko će s nama u drugi krug, možemo reći da nam nije toliko ni važno. U Skupštin će, vidljivo je s obzirom na velik broj lista, njih devet, sigurno biti zahtjevan zadatak da se formira većina, no vjerujemo da ćemo to uspjeti s koalicijskim partnerima. Rečeno je da su za koprivničke izbore poznati, pridružujem se riječima Sobote i čestitam – kaže Koren.

Ljubić je zahvalio biračima, čestitao Jakšiću.

– Rezultatima u Koprivnici nismo zadovoljni do kraja, no to je jedna poruka da se popravimo, trgnemo, radimo, a na Županiji smo bolji pa ćemo tako nastaviti dalje – rekao je on.

Marković kaže kako nisu zadovoljni rezultatom u Koprivnici.

– Nastavit ćemo djelovati, htio bih čestitati Jakšiću, svima na fer i korektnoj kampanji, dijalogu, nadamo se nastaviti kroz rad na gradskom vijeću i poticati projekte, ideje koje smo nudili u svom mandatu – rekao je Marković.

Željko Pintar (HSU) je čestitao Korenu na rezultatima.

– Nadam se u da ćemo u moći nastaviti rad u skupštini, a siguran sam da će novi župan biti Darko Koren – dodao je.

čitam...