ODRŽAN 22. DAN VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Prvu nagradu za najljepši izlagački prostor osvojilo je obiteljsko gospodarstvo Lasić iz Carevdara, drugu Matica iz Đurđevca, a treću Kosec iz Kunovec Brega

Kod nas nije problem proizvodnja, već plasman na tržište, ponajviše odnos s našim trgovačkim lancima. Zbog toga puno ulažemo u turizam kako bi naši proizvođači lakše plasirali svoje proizvode, rekao je Željko Lacković.

10:56h
0

Na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu je jučer održana najznačajnija županijska manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina, 22. Dan voća Koprivničko-križevačke županije.


Ovogodišnja manifestacija, na kojoj se predstavilo pedesetak izlagača, održana je uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bi se unatoč novim zdravstvenim okolnostima, uvjetovanim pandemijom koronavirusa, zadržao kontinuitet u promociji poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje voća i voćnih prerađevina, a ujedno i proizvođača s područja naše županije.

Manifestaciju je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je zahvalio izlagačima na odazivu te naglasio važnost očuvanja domaće proizvodnje i podrške malim proizvođačima.
„Poticanje domaće proizvodnje naših OPG-ova je vrlo bitno, a Županija to podržava na mnoge načine. Potenciramo domaću proizvodnju i isto tako gledamo da se štiti domaći
proizvod te da djeca u školama dobiju kvalitetan i dobar zdravi obrok. Hvala svim izlagačima što su došli prezentirati svoje proizvode, želimo im uspjeh u daljnjem radu i nadamo da će i kroz ovu manifestaciju lakše plasirati svoje proizvode“, istaknuo je zamjenik Ljubić.
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković kazao je kako manifestacija ima veliki značaj. „Ova tradicija traje 22 godine i ovaj jedan dan u godini svih OPG-ovi s područja dolaze ovdje izložiti svoje proizvode. Kod nas nije problem proizvodnja, već plasman na tržište, ponajviše odnos s našim trgovačkim lancima. Zbog toga puno ulažemo u turizam kako bi naši proizvođači lakše plasirali svoje proizvode“, dodao je Lacković.

Nakon kulturno-umjetničkog programa u kojem su nastupili KUD Petar Preradović, Ženski vokalni sastav Đurđevčice, ŽSV Katarene i GS Gorbonuk, proglašeni su najljepše uređeni izlagački prostori koje je odabrao stručni žiri.

Prvu nagradu osvojio je OPG Lasić iz Carevdara, drugu OPG Matica iz Đurđevca, a treću OPG Kosec iz Kunovec Brega.

Manifestaciji su prisustvovali i potpredsjednici Županijske skupštine Verica Rupčić i Marijan Ružman, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu
Marijan Štimac, tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać i direktor HGK- ŽK Koprivnica Krunoslav Vitelj.

Glavni organizator 22. Dana voća je Koprivničko-križevačka
županija, a u suorganizaciji su sudjelovali Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, Grad Đurđevac, Turistička zajednica Grada Đurđevca te županijska Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina.

 

čitam...