XVIII. Županijska smotra

Puhački orkestri predstavili se u Križevcima

U revijalnom dijelu programa, sudjelovali su učenici Umjetničke škole Fortunata Pintarića Koprivnica, područni odjel Virje koji su ujedno i članovi malog orkestara Limene glazbe DVD-a Virje.

12:25h
0
orkestar
Ilustracija // Foto: Gradski puhački orkestar Križevci

U organizaciji Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga u dvorani Hrvatskog doma u Križevcima, u subotu je održana XVIII. Županijska smotra puhačkih orkestara.

Pokrovitelji ove manifestacije bili su Koprivničko-križevačka županija i grad Križevci. Smotri je u ime Grada prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mladen Tenodi, te u ime Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zrinka Roksandić.

U natjecateljskom dijelu programa predstavili su se domaćin smotre,  Gradski puhački orkestar Križevci koji se natjecao u A kategoriji.

U C kategoriji, natjecali su se Puhački orkestar DVD-a Đurđevac i Limena glazba DVD-a Virje. U revijalnom dijelu programa, sudjelovali su učenici Umjetničke škole Fortunata Pintarića Koprivnica, područni odjel Virje koji su ujedno i članovi malog orkestara Limene glazbe DVD-a Virje.

Odlukom Selektora Hrvatskog sabora kulture, profesora Šime Vulelije, našu Županiju na 31. Susretima hrvatskih puhačkih orkestara predstavljat će Gradski puhački orkestar Križevci u A kategoriji, te Puhački orkestar DVD-a Đurđevac u C kategoriji.

Susret će se održati 10.-11. lipnja  u Novom Vinodolskom.