Pulska grupa Nola ovog petka u atriju Doma mladih

10:36h
0
Nola

Pulska grupa NOLA jedno je od najcjenjenijih imena moderne hrvatske pop-rock glazbe, a u dvadesetogodišnjoj karijeri ostavili su duboki trag u glazbenim memoarima, osvojili niz priznanja i privukli tisuće slušatelja! Okruglu obljetnicu okrunjuju albumom ‘Nola piano’ s akustičnim obradama najljepših pjesama iz njihove karijere te turnejom ‘Nola piano – 20 godina ljubavi’.

Nedavno su objavili prvi singl s albuma ‘Nola piano’, a riječ je o već dobro poznatom hitu ‘Dio tebe’ u piano verziji!

Potvrda Noline kvalitete su hvalospjevi u svim glazbenim recenzijama dok su njihov trud i kvaliteta okrunjeni sa šest nominacija za diskografsku nagradu Porin 2010. te osvajanjem Porina za pjesmu ‘Iznad oblaka’ koja je proglašena pjesmom godine!

Nolu su osnovali 1993. Gabrijela Galant i Marijan Jelenić. Već 1994. godine objavljuju svoj prvi album ‘Nola’ s autorskim pjesmama i nekoliko obrada dok godinu nakon izdaju album ‘Dio tebe’ čija naslovna pjesma ubrzo postaje veliki radijski hit. Treći studijski album ‘Osmijeh’ objavljuju 1997. godine, te nastupaju na brojnim koncertima. U tom razdoblju su dobili i nekoliko priznanja, između ostalih Gabrijela je dobila nagradu Crni mačak za najbolju rock pjevačicu. Nakon velikog koncerta u Puli iste godine, sastav odlučuje uzeti privremenu stanku. Vraćaju se 2009. godine s novim albumom ‘Iznad oblaka’ (Menart) te istoimenom pjesmom koja je postala hit i tako ‘pomela’ sve top ljestvice.

U sklopu turneje 12.7. koprivnička publika moći će ih čuti u atriju Doma mladih s početkom u 21.00 sat u organizaciji Glazbene mladeži Koprivnica, Doma mladih i Rooster Puba.

Ulaz je 10 kuna!

izvor: dmkc.hr