Hž problemi

Putnici nagurani jedni na druge u vlaku dobili slom, izveli pobunu u Đurđevcu: Gdje su sada Capak i Beroš?!

Putnicima je prekipjelo kada su stigli do Đurđevca. Tamo su verbalno napali konduktera, a mnogi su zvali prometni ured u Zagrebu s ciljem da im se pošalje novi, veći vlak.

10:15h
0
Prometna Crikvena
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Nakon toliko govora o držanju distance i mjerama opreza, sada kada se konačno epidemiološka situacija vezana uz koronavirus smirila, neki se ponašaju kao da se nikad ništa nije dogodilo.

Tako se može opisati situacija u vlaku HŽ-a, zbog koje su putnici izazvali pravu pobunu. Kako piše Jutarnji, vlak iz Osijeka prema Zagrebu koji je vozio u nedjelju bio je krcat, a putnici su bili nagurani jedni na druge u samo tri vagona prigradskog vlaka – njih stotine!

– Karte su prodavane kao prvi razred po 180 kuna, no sjedala ne da nisu numerirana niti ima ikakvih razreda, nego se ne može ni stajati od gužve – javila je tijekom vožnje jedna od putnica u vlaku.

Putnicima je prekipjelo kada su stigli do Đurđevca. Tamo su verbalno napali konduktera, a mnogi su zvali prometni ured u Zagrebu s ciljem da im se pošalje novi, veći vlak. HŽ je, čini se, udovoljio njihovim zahtjevima te su putnike prebacili u drugi vlak s više vagona i normalnim kupeima. Nakon pet sati stigli su u Zagreb.

– Grozno je bilo! Bili smo natiskani kao sardine u konzervi, nismo mogli držati razmak, niti je bilo ikakvih dezinfekcijskih sredstava. Mislim, naviknula sam na HŽ i njihove ludosti, no ovo je potpuno nova razina – rekla je jedna putnica.

– Gdje su sada Capak i Beroš da nam kažu da držimo razmak? Pa u HŽ-u valjda moraju znati da se već godinama nedjeljom navečer studenti i radnici vraćaju u Zagreb i onda oni pošalju taj maleni prigradski vlak! Nevjerojatno – dodala je jedna starija gospođa.

čitam...