Od mora do vrha – Mont Blanc 2018

Putopisac Matej Perkov u Križevcima će govoriti o nevjerojatnom usponu na najviši vrh Alpi

Ovu originalnu priču s brojnim anegdotama uz atraktivne fotografije može se čuti na predavanju, u sklopu kojeg predstavlja svoju drugu knjigu Želim dotaknuti nebo.

12:07h
0
unnamed
Foto: Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci

Od mora do vrha – Mont Blanc 2018 naziv je predavanja koje će Matej Perkov u utorak, 19. ožujka, u 18 sati, održati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franje Markovića Križevci.

Mladi hrvatski putopisac i visokogorac Matej Perkov dva puta posjetio je Mont Blanc, najviši vrh Alpa. U 2014. godini postao je prvi Hrvat koji je ispenjao ovaj popularni vrh krenuvši iz Chamonixa rutom preko ledenjaka Meer de Glace  i rutom Tre Monts, a spustio se u Chamonix Gouter rutom. Ta avantura potakla ga je da se vrati opet na ovu prekrasnu planinu te se prošlog ljeta vratio na Mont Blanc. No, ono što je neobično u njegovom putovanju jest činjenica da se na 4810 metara visok vrh uputio od razine more, s pješčane plaže u talijanskoj Savoni. Nakon sličnih ekspedicija u Iranu i Maroku, ovog puta istraživao je pomalo nepoznatu, romantičnu sjevernu Italiju i družio se sa srdačnim stanovnicima od kojih je dobio nadimak hodočasnik.

Ovu originalnu priču s brojnim anegdotama uz atraktivne fotografije može se čuti na predavanju, u sklopu kojeg predstavlja svoju drugu knjigu Želim dotaknuti nebo. U njoj se, na 300-injak stranica uz mnoštvo zanimljivih fotografija, potrudio ispričati svoje viđenje planinske romantike. Uz opise svojih uspona također samokritički sagledava svoje odluke, razmišljajući o emocionalnom i duhovnom spajanju s planinom. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživat će u ovom štivu koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi.

Ulaz je besplatan.