R8 Competition – najjači produkcijski AUDI do sad

07:58h
0
Audi R8 Competition

R8 Competition inspiriran izvedbom R8 LMS Audi će predstaviti na nadolazećem Los Angeles Auto Show-u.

Audi R8 Competition interijerIako izgleda impresivno i ima još impresivnije karakteristike, Competition izvedbu R8-ice moći će si priuštiti samo 60 sretnika jer će ova serija biti limitirana na točno toliko primjeraka. Knjiga narudžbi otvara se početkom sljedećeg mjeseca, no čini se kako će R8 Competition biti dostupan samo u SAD-u. Prve isporuke ovog modela s(p)retnim vlasnicima očekuju se već početkom iduće godine.

Inspiracija za R8 Competition, dizajnerima i inženjerima u Ingolstadtu bio je R8 LMS pa su tako, očekivano, na njemu brojni detalji izrađeni od ugljičnih vlakana kao što su difuzori, retrovizori i slično. Kako ne bi bilo sve isto kao i na LMS-u, tu su novi naplaci od lake legure, dorađeni ispušni sustav s novim, atraktivnim završecima te keramičke kočnice s crvenim kočionim kliještima. Sportski štih na ovom automobilu s vanjskog se izgleda pretače i u unutrašnjost u kojoj su ostavljene brojne mogućnosti personalizacije.

R8 Competition pokretat će 5.2 litreni V10 agregat koji razvija 578 KS, a uparen je sa sedam stupanjskim S-tronic mjenjačem i stalnim quattro pogonom. Do stotke pojuri za svega 3,3 sekunde, a najveća brzina koju može pstići iznosi 320 km/h, najbrže što je Audi do sada postigao.

izvor: auto-info.hr

Audi R8 Competition