Radionica ‘Na oštrici scenskog dijaloga’ Nikše Eterovića u lipnju u Koprivnici

21:50h
0
Ilustracija // Foto: www.hcdo.hr

Nikša Eterović, redatelj, kazališni pedagog, autor i creativity trainer upravo će u Koprivnici započeti svoju mini turneju po hrvatskim gradovima u kojima će održati radionicu scenskog dijaloga i promociju svoje knjige.

Radionica „Na oštrici scenskog dijaloga” održat će se u Muzeju grada Koprivnice u subotu 20. lipnja u jutarnjim satima. Trosatna radionica bavi se osnovama scenske komunikacije i odnosa prema partneru i podtekstom komunikacije – nijansama koje se kriju iza izgovorenih rečenica, gesta i glasova u danoj situaciji. Kroz različite vježbe dijaloga, polaznici treniraju glas i govor, pokret, kulturu govora i javnog nastupa, razvijaju kreativnost i stječu sigurnost i samopouzdanje. Kvalitetna komunikacija je jedna od najbitnijih čovjekovih vještina i u svakodnevnom životu, te se na radionicu mogu prijaviti svi zainteresirani, bez potrebnog predznanja o glumi ili iskustva scenskih nastupa.

U večernjim satima događaj se nastavlja javnim predstavljanjem naučenog na radionici i promocijom Eterovićeve knjige „Oštrica dijagonale”. Knjiga se bavi školovanjem scenskih umjetnika (ovaj zajednički izraz Eterović koristi za glumce, redatelje, dramaturge i kazališne pedagoge). Postavljajući tezu da kazališnu umjetnost rade zaigrani, Eterović jasno postavlja pitanja: tko su ti zaigrani i za kakvo kazalište ih školujemo? Autoru je jasno da publika koja odlazi u kazalište odlazi vidjeti i doživjeti nešto bitno. Što je to bitno i kako na suvremeni društveni kontekst treba reagirati kazalište (već pri školovanju umjetnika) daljnja su pitanja kojima se bavi „Oštrica dijagonale”.

Nikša Eterović rođen je 1955. u Splitu. Diplomirao je kazališnu režiju i radiofoniju na ADU Zagreb, te filozofiju i komparativnu književnost u Zadru. Od 1988. živi Berlinu, gdje je u sklopu Wind Spiel Theater ostvario niz projekata i osnovao teNTheater Berlin te objavio različite radove iz područja kazališta, baveći se kreativnošću kao njegovom centralnom temom.

Cijena radionice je 255,00 HRK. Svi polaznici radionice će dobiti besplatnu knjigu „Oštrica dijagonale”, dok će ostali posjetitelji moći kupiti knjigu po cijeni od 155,00HRK.

Svi zainteresirani za radionicu mogu se javiti na e-mail adresu info@mamuze.com.hr 

Nikša Eterović // Foto: www.hcdo.hr

RASPORED:

Radionica i promocija održat će se 20. lipnja u Muzeju grada Koprivnice.

11:00 – 14:30h Radionica „Na oštrici scenskog dijaloga”:

igra i pravila , primiti – preraditi – odgovorit, slusati – cuti, primiti i predati dalje , primiti i odgovoriti

19:00 – 21:00h: Promocija knjige „Oštrica dijagonale”

Javna prezentacija radionice, promocija knjige i razgovor