Radionica prirodne kozmetike i predavanje o solidarnoj razmjeni u Križevcima

09:34h
0
Ilustracija

Radionica prirodne kozmetike održat će se u subotu, 13. prosinca s početkom u 16 sati u prostorijama Kluba kulture u Križevcima. Organizator radionice je Volonterski centar Link u suradnji s K.V.A.R.K.-om i ZMAG-om, a voditeljice su Ivana Gotić iz Zelene mreže aktivističkih grupa (ZMAG) i Ivana Šiković.


Polaznici radionice naučit će kako brzo i jednostavno od prirodnih sastojaka napraviti kremu za lice, pastu za zube i melem. Osim praktičnog djela, voditeljice pripremaju i teoretski u kojem će predstaviti prednosti prirodne kozmetike.

U nastavku radionice s početkom u 18,30 Sunčana Pešak, koordinatorica programa za hranu u Zelenoj mreži aktivističkih grupa (ZMAG), održat će predavanje o Grupama solidarne razmjene. GSR-ovi su grupe osviještenih potrošača koji zajednički naručuju proizvode direktno od malih, lokalnih, najčešće ekološki certificiranih proizvođača bez posrednika.

Na taj način ekološka hrana postaje dostupnija, a malim lokalnim proizvođačima omogućen je opstanak i sigurno tržište. Zajedničko je stvaranje kratkog lanca i međusobnog povjerenja između proizvođača i potrošača, vraćanje osobnog odnosa u ekonomiju i povezivanje lokalne zajednice. Prijave za predavanje i radionicu primaju se na mail volonterskicentar.link@gmail.com.

čitam...