Radna akcija // Uredili sklonište Ottova kućica te razveselili pse

19:55h
0
Sudionici akcije

U sklopu nacionalne kampanje ‘Hrvatska volontira’, u skloništu za napuštene životinje Ottova kućica Udruga Kopriva jučer je organizirala radnu akciju.

Sudjelovalo je 30 volontera, od čega 20 učenika Gimnazije Fran Galović, koji su uključeni u eksperimentalnu provedbu građanskog odgoja.
Akcija je obavljena i prije očekivanog, poručuju iz Udruge. U 5 sati sanirana su kritična mjesta na kojima se skupljala voda te stvaralo blato, te je sakupljeno i spaljeno sijeno preostalo od košnje. Istovremeno, dio volonterki je šetao i uređivao pse.

Gimnazijalci su se u ovu akciju uključili na inicijativu profesorice Katarine Horvat i članova Udruge Kopriva: Maje Bogadi Kalinić, Lane Dedi, Tomislava Bratkovića i predsjednika Ivana Funteka.Članovi Udruge Kopriva

Udruga volontera i aktivista – Kopriva donirala je određeni broj ogrlica, povodaca, starih deka te jastuka, ujedno upozoravajući na probleme pasa koji se ondje nalaze.

Za predstojeće hladne dane nedostaje im toplih deka. Stoga, ako imate stare deke koje vam ne trebaju, možete ih donirati štićenicima Ottove kućice.