REVITALIZACIJA

Radna skupina odradila prvi sastanak o obnovi dvorca Inkey, Koren: Bit će pokretač razvoja kontinentalnog turizma

Temeljita priprema dokumentacije važna je kako bi se iskoristili vanjski izvori financiranja, poput natječaja i javnih poziva Ministarstva kulture i europskih natječaja.

14:10h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Inicijalni sastanak Radne skupine za pripremu projekta revitalizacije dvorca Inkey u Rasinji održan je danas u Županijskoj upravi. Župan Darko Koren kazao je kako su tim oformili radi pripreme projekta prema najvišim standardima, uključivši resorne upravne odjele, županijske ustanove i predstavnike lokalne zajednice.

– Ovim inicijalnim sastankom želimo i formalno krenuti u ovu zahtjevnu priču, razviti ideje te kreirati cjeloviti razvojni koncept. Uvjeren sam kako će dvorac Inkey kao kulturno blago i turistički biser našeg kraja biti snažan pokretač razvoja kontinentalnog turizma na području Koprivničko-križevačke županije i cijele sjeverozapadne Hrvatske – kazao je Koren, a prenijele službene stranice Koprivničko-križevačke županije.

Temeljita priprema dokumentacije važna je kako bi se iskoristili vanjski izvori financiranja, poput natječaja i javnih poziva Ministarstva kulture i europskih natječaja. Upotreba iskustava drugih županija, također, može poslužiti.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

– Održali smo i vrlo konstruktivan radni sastanak s kolegama u Virovitičko-podravskoj županiji gdje smo dobili korisne informacije i upoznali se s modelom koji su oni koristili prilikom revitalizacije svojih dvoraca. Sve ono što smo čuli primijenit ćemo u našem projektu kako bi na što pragmatičniji način došli do cilja, a to je potpuna zaštita, obnova i revitalizacija turističkog potencijala dvorca Inkey koji će u budućnosti imati veliku vrijednost – izjavio je župan.

Sastanku su prisustvovali pročelnici Darko Masnec, Melita Ivančić, Marina Horvat, Marijan Štimac, ravnateljica PORA-e Melita Birčić, Kristina Sočev ispred županijske Turističke zajednice, ravnatelj Županijskog zavoda za prostorno uređenje Zlatko Filipović, Marta Lenac iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ravnatelj OŠ Andrije Palmotića Krunoslav Belaj.

čitam...
Loading...