VLADIMIR I BRUNO BOSANAC

Radnici koje je zatrpala zemlja nisu se mislili vratiti na posao zbog loših uvjeta rada: “Bio je duša od čovjeka”

Vladimirov nećak Bruno Matijević otkrio je kako se radnici nisu namjeravali vraćati zbog loših uvjeta rada.

13:54h
0

Velika tragedija dogodila se protekli tjedan kod dvorca Bela II koji se nalazi na području Varaždina u blizini ceste prema Ivancu. Podsjetimo, ondje je došlo do odrona dijela zemlje u iskopanom kanalu. Dvojicu radnika, koji su kopali i polagali cijevi, ista je zatrpala te su poginuli.

Nesretni radnici Vladimir (45) i Bruno (22) Bosanac inače su iz Pleternice, a radili su za poduzeće Grade usluge vlasnika Rade Radeva.

– Zaista vam nisam u stanju ništa reći – kratko je za jutarnji.hr rekao Radev.

Vladimirov nećak Bruno Matijević otkrio je kako se radnici nisu namjeravali vraćati zbog loših uvjeta rada.

Bio je duša od čovjeka

– Pravi pošteni, mirni, uzorni obiteljski čovjek koji je živio za svoju obitelj, suprugu i dvoje maloljetne djece, kojima su nastojali osigurati ugodan i normalan život. Vjerujte mi, njega se nije moglo viđati po gostionicama i kafićima, a nikada nisam čuo nijednu grubu riječ iz njegovih usta, pa tako ni psovku. Ma, bio je baš duša od čovjeka – rekao je pak mještanin Zarilca, mjesta iz kojega je preminuli Vladimir.

– Oni su prije par godina već imali veliku obiteljsku tragediju, kad im je preminulo dijete koje je bolovalo od leukemije. Imaju dvoje prekrasne djece, djevojčicu koja ide u srednju školu i dječaka koji još nije krenuo u školu. Što reći! Tuga velika – dodao je.

Svi su u selu izgubljeni, kaže mještanin za Brunu

Mlađi radnik, Bruno, dolazi iz Busnove, također mjesta u Požeško-slavonskoj županiji.

– Svi su u selu izgubljeni, jer je na tako bizaran način otišao jedan mladi život. On je inače jedinac u obitelji i za oca i majku to je strašan gubitak – rekao je za isti medij mještanin Busnove.

Vlasnik dvorca, Dubravko Hoić, piše Jutarnji, zgrožen je tragedijom koja se dogodila na kraju sanacije.

čitam...