Radovan Knežević dobio najviše državno pedagoško priznanje

20:26h
0
Radovan Knežević // Foto: www.koprivnica.hr

Radovan Knežević, učitelj Osnovne škole Braća Radić,  Područne škole u koprivničkom prigradskom naselju Bakovčice, jedini je učitelj koji je dobio državnu nagradu „Ivan Filipović” za 2012. godinu.

Za učitelja Kneževića informacija da je nagrađen bila je veliko iznenađenje, ali ga je i usrećilo:

– Moram vam reći da sam i sretan, i ponosan. Ipak, to je najviše državno učiteljsko priznanje i teško se do njega dolazi. Nadam se da sam ja to svojim dugogodišnjim radom i zaslužio.

Učitelj Radovan je poput nekadašnjih prosvjetara uspješno spojio rad u školi i mjestu u kojemu živi. Zahvaljujući programima i aktivnostima, podigao na viši nivo ne samo obrazovanost stanovnika Bakovčica već im omogućio da u malom mjestu dođu u doticaj s kulturom i običajima ne samo iz cijele Hrvatske već i iz drugih zemalja Evrope i svijeta. Na pitanje što mu je najdraže u njegovu poslu, učitelj Knežević je za Radio Dravu rekao:

Radovana Kneževića primila je povodom nagrade koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak // Foto: www.koprivnica.hr– U mom poslu sve mi je drago. Prije svega ova malena dječica, ove malene glavice koje sve upijaju. I taj rad s tom malenom dječicom. Međutim, evo ja sam malo drugačiji učitelj kada sam u ovom mjestu već 32 godine. Pa i u svemu ostalom. I one odrasle osobe. Tu mislim na roditelje, na mještanke i mještane Bakovčice kada navrate u školu, kada zatraže bilo kakvu pomoć, savjet. Vrlo me to raduje kao učitelja pa i evo ispunjava zadovoljstvom kada netko donese papir da mu napišem zamolbu za zaposlenje.

Nagradu „Ivan Filipović” u raznim kategorijama dodjeljuju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te saborski Odbor za dodjelu nagrade, a ove je godine dodijeljeno 14 godišnjih i dvije nagrade za životno djelo.

Izvor: www.radio-drava.hr