48 sati

Rajn na konferenciji govorio o uključenosti građana, putu prema energetski neovisnim Križevcima i izradi Plana razvoja

Cilj konferencije bio je raspraviti i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora.

14:03h
0
Foto: Ivan Balija
Mario Rajn // Foto: Ivan Balija

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn o gradskim primjerima govorio je na okruglom stolu naziva Kako do pravednog, zelenog i produktivnog grada, održanog u sklopu konferencije 48 sati – Susret gradonačelnika i poduzetnika. Istu su 13. godinu zaredom organizirali Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i poslovni tjednik Lider.

Govorio je Rajn o putu prema energetski neovisnom gradu do 2030. godine, pokretanju Energetsko-klimatskog ureda te izradi Plana razvoja Križevaca za razdoblje od 2021. do 2030. godine. U kontekstu Plana, istaknuo je kako platformom Sudjeluj! Križevci građani mogu poslati svoje prijedloge i primjedbe, o čemu smo pisali ovdje. Uključenost građana, poručio je, Rajn smatra iznimno važnom pa tako Križevčanke i Križevčani mogu sudjelovati u izradi proračuna.

Cilj konferencije bio je raspraviti i definirati mogućnosti suradnje javnog i privatnog sektora u svrhu poticanja razvoja lokalnih zajednica te predstaviti uspješne primjere i iskustva u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnicima i poduzetnicima.