građani se žale

Rajn: Nakon izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge sve oštećene prometnice moraju se vratiti u prvobitno stanje

Sastanku je prisustvovao i župan Darko Koren, koji je naglasio kako svi tako veliki projekti nose određene nuspojave kao što je oštećenje prometnica te je stoga potrebno naći neko rješenje.

13:51h
0
Foto: Križevci.hr

Na inicijativu gradonačelnika Marija Rajna prošlog tjedna je u Križevcima održan radni sastanak po pitanju sanacije prometnica koje već jesu ili će biti oštećene uslijed prolaska teške mehanizacije, a sve zbog radova na izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge od Križevaca do mađarske granice.

Pritom je naglasio kako već sada postoje brojne žalbe građana, kako na čišćenje same ceste tako i na oštećenje prometnica:

– Nakon što završi ovaj projekt mi ćemo ovdje ostati živjeti pa je stoga bitno kroz sporazum definirati da će izvođač radova nakon izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge oštećene prometnice vratiti u prvobitno stanje – istaknuo je Rajn.

Inače, sastanku je prisustvovao i župan Darko Koren, koji je naglasio kako svi tako veliki projekti nose određene nuspojave kao što je oštećenje prometnica te je stoga potrebno naći neko rješenje.

Voditelj projekta izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge Križevci – Botovo, Ivo Jurić, istaknuo je kako je izvođač radova ugovorom obvezan vratiti ceste koje koristi u prvobitno stanje po završetku radova, a ujedno je dao informaciju kako je izvođač radova ovih dana nabavio stroj za čišćenje cesta čime će se smanjiti stvaranje prašine na prometnicama.

Davor Bobičanec iz Hrvatskih cesta dodao je kako je pri ovako velikom projektu nužan korektan odnos između investitora, izvođača i upravitelja prometnica kao i suradnja, a s time se složio i ravnatelj Županijske uprave za ceste Križevci, Dragutin Guzalić te se osvrnuo na zone zahvata na križevačkom području.

Svi sudionici sastanka složili su se kako je vraćanje prometnica u prvobitno stanje apsolutno nužno te je dogovoren zajednički obilazak svih prometnica koje se nalaze u zoni zahvata radova i snimanje postojećeg stanja radi kasnije evidencije šteta. Dogovoreno je i sklapanje sporazuma između investitora, Hrvatskih željeznica, te upravitelja prometnica, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste Križevci i Grada Križevaca koji će biti temelj za kasniju obnovu cesta.