-5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PROCEDURA IDE DALJE

Rajn se protivi, KC Vode šalju Križevčanima ugovor o pridruživanju, Petras: Nećemo nikog prisiljavati, u to što oni pokreću se ne uplićemo, država će ispeglati stvar
R

To ćemo napraviti u najkraćem razdoblju, a dalje vlasnici moraju sjesti i razgovarati oko postupka i temeljnog kapitala

Ne propustite

Početkom tjedna križevački gradonačelnik Mario Rajn održao je izvanrednu presicu na kojoj je izrazio nezadovoljstvo odlukom Ustavnog suda koji je odbacio ustavnu tužbu Grada Križevaca i još 15 gradova, a koji su se početkom prošle godine pobunili zbog nove Uredbe kojom se propisuje spajanje malih vodnih tvrtki s većim pružateljima usluga.

- Oglas -

U križevačkom slučaju njihove Vodne usluge trebale bi biti spojene s Koprivničkim vodama, na što oni ne pristaju, jer smatraju da su se unatrag četiri godine, otkako je donesen novi Zakon o vodama, dovoljno ojačali i razvili svoju vodoopskrbnu mrežu te da mogu samostalno nastaviti pružati ovakvu vrstu usluge svojim korisnicima.

Rajn je u ponedjeljak pred novinarima istaknuo kako priči nije kraj, s rješenjem, odnosno Vladinom Uredbom se ne namjeravaju složiti i nastavljaju konzultacije s odvjetnicima, a bude li trebalo, na protest i potpisivanje peticije pozvat će i sugrađane.

U Koprivničkim vodama razvoj događaja u tridesetak kilometara udaljenim Križevcima promatraju mirno. S direktorom Zdravkom Petrasom provjerili smo što će se prema njegovoj procjeni dešavati dalje, kakva je propisana procedura pa i njegova očekivanja.

- Oglas -

– Prema Zakonu o vodnim uslugama i donesenoj Uredbi Koprivničke vode su proglašene preuzimateljem za to uslužno područje i imamo obvezu poslati pismo namjere s prijedlogom ugovora o pridruživanju Vodnih usluga Križevci unutar sustava Koprivničkih voda. To ćemo napraviti u najkraćem razdoblju, a dalje vlasnici moraju sjesti i razgovarati oko postupka i temeljnog kapitala. Mi naravno nećemo nikoga prisiljavati. KC Vode poštuju i Zakon i Uredbu. Koju stvar Križevci pokreću se ne uplićemo, tu je država koja će ispeglati stvar – jasan je bio direktor Petras.

Podsjetimo, krajem prošle godine Vlada je donijela uredbu kojom se na području države uspostavlja 41 uslužno područje.

Uslužno područje tri obuhvaća gradove Koprivnicu i Križevce te općine Drnje, Đelekovec, Gornju Rijeku, Hlebine, Kalnik, Koprivničke Brege, Koprivnički Ivanec, Legrad, Peteranec, Rasinju, Sokolovac, Sveti Ivan Žabno i Sveti Petar Orehovec. Društvo preuzimatelj na uslužnom području su Koprivničke vode Koprivnica s čim se Križevčani ne slažu. 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

PRIGODA

Doroteja, Dora i Matej danas imaju povoda za slavlje

Danas svoje imendane slave Doroteja, Dora i Matej. Sigurno poznate barem jednu osobu koja nosi navedeno ime. Red je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti