Rasizam u Novigradu: Brgles vrijeđao Brazilca Carlosa

00:07h
0
111128-brgles

Nemile scene viđene su na utakmici 15. kola Prve ŽNL između Drave i Kalinovca, koja je u nedjelju odigrana u Novigradu Podravskom.

Susret je završenom pobjedom gostiju 3:0, no veliku sjenu na uspjeh Kalinovca bacio je incident iz 87. minute, u kojem je zbog rasističkog vrijeđanja došlo do naguravanja, navodno i tjelesnog obračuna igrača.

Prema izvješću portala zunog.com, igrač Kalinovca Dario Brgles, nekadašnji prvotimac Slavena Belupa i splitskog Hajduka, rasistički je uvrijedio igrača Drave, Brazilca Carlosa Da Silvu riječima „J…. ti mater crnu”, što je upisano i u službeni zapisnik s utakmice.

111128-carlosCarlos je potom Brglesa napucao loptom, a onda su se umiješali i ostali igrači, nastala je gužva, masovno naguravanje, navodno su radile i šake.

Sudac Mario Stanić isključio je i Brglesa i Da Silvu, te još jednog igrača Kalinovca.

Ukoliko je sve navedeno doista istinito, onda Brglesov postupak zaslužuje osudu i primjerenu kaznu za primjer ostalima, jer rasizmu definitivno nije mjesto na sportskim terenima. 

Podsjetimo, igrači Kalinovca zakuhali su incident i u 1. kolu na gostovanju u Imbriovcu, kad je zbog napada igrača i trenera Karana na suca Koprića u poluvremenu došlo do prekida utakmice.

Opet će biti posla za disciplinskog suca, a sva je sreća što je jesenska sezona završena. Županijski nogometni savez morao bi tijekom zimske stanke okupiti predstavnike svih klubova kako bi zajedno sjeli za stol i pronašli načine da se neprimjereno ponašanje na županijskim nogometnim travnjacima na proljeće ne bi ponavljalo.