Raspisani izbori za novo Radničko vijeće Podravke

10:42h
0
Ilustracija

Radničko vijeće Podravke d.d. raspisalo je izbore za novi sastav toga predstavničkog tijela. Zaposlenici Podravke birat će među ponuđenim  listama na kojima treba biti 15 članova i još 15 imena njihovih potencijalnih zamjena. Daljnju proceduru pojasnio nam je predsjednik Radničkog vijeća Davor Vrbek:

„Svaki sindikat i svaka skupina od najmanje 10% radnika koja namjerava podnijeti listu kandidata za članove Radničkog vijeća dužna je u roku od 5 radnih dana predati svojeg kandidata u Izbornom odboru zaključno sa petkom 18.02. do 15 sati. Nakon toga Radničko vijeće će održati svoju sjednicu gdi će imenovati Izborni odbor i dalje cijela procedura je na izbornom odboru.“

MARKETING EPODRAVINA.HR

Za očekivati je da će radnicima Podravke biti ponuđeno više  lista jer osim sindikalnih svoje neovisne liste pripremaju i drugi zaposlenici. Jednu od njih organizira Matija Hlebar, predsjednik braniteljske udruge Mladen Pavković još razmišlja o kandidiranju i sastavu svoje liste, a doznajemo da ambicija imaju i neke druge struje. Osim zastupanja radničkih interesa prevlast u Radničkom vijeću vijeću – koju trenutno sa samo jednom rukom ima PPDIV, nosi i mogućnost imenovanja predstavnika radnika na vrlo atraktivnu funkciju člana Nadzornog odbora. Iako Kseniji Horvat mandat izlazi za godinu dana, Radničko vijeće u svakom trenutku može opozvati svog predstavnika i imenovati novog.

Spomenimo da će nova radnička vijeća birati na Danici, u Belupu i u Podravkinim tvornicama u Lipiku, Kalniku i Umagu. Svi trebaju raspisati izbore do kraja ožujka, izborna procedura traje 5 tjedana, a nova radnička vijeća trebaju biti izabrana s istekom trogodišnjeg mandata aktualnih saziva.

tekst: Radio Drava

čitam...