Raspušteno županijsko vijeće HSLS-a

12:36h
0
Kosor i Betlehem / Foto: RKC

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor raspustio je Županijsko vijeće stranke u Koprivničko-križevačkoj županiji. Istaknuo je da je njegova stranka na izborima ostvarila četvrti rezultat po broju glasova, ali zbog njihove raspršenosti, to nije bilo dovoljno ni za jedan saborski mandat pa je HSLS najveći gubitnik na ovim izborima.

Nažalost, Županijska organizacija je skupila nešto više od 1.500 glasova na području cijele županije i radi tako katastrofalnog rezultata, donio sam odluku, kao predsjednik stranke, da raspustim Županijsko vijeće, ali nije raspuštena Županijska organizacija. Znači, svi ogranci normalno funkcioniraju i u toj odluci sam se konzultirao s predsjednicima svih većih ogranaka i svi su to podržali. Tako da to je jedna normalna procedura u stranci, rekao je Kosor.

Smijenjeni predsjednik Damir Betlehem obavijestio je većinu članova Županijskog vijeća o odluci predsjednika Kosora te nam rekao:

– Predsjednik ima mogućnosti i statutarnih prava da ima svoje mišljenje. Ja ne znam za druge članove, ja možda imam i neko drugo mišljenje što se tiče toga. Ali dajem mu, i statut mu daje za pravo da napravi ovako kako je napravio, kazao je Betlehem.

Kosor je za stranačkog povjerenika imenovao predsjednika koprivničkog HSLS-a Stjepana Lonačara.

– Da se jednostavno ne bi stranka urušila na području Koprivničko-križevačke županije, prihvatio sam se posla povjerenika. Moj je posao da u slijedećih 120 dana organiziram novu izbornu skupštinu novog vodstva Županijskog vijeća Koprivničko-križevačke županije. Ja se neću kandidirati, sigurno, za predsjednika Županijskog vijeća, ali ćemo poduzeti sve da to se čim prije napravi i da počnemo funkcionirati normalno, rekao je Lončar.

Spomenimo i da nam je Kosor opovrgao glasine da će, također zbog loših izbornih rezultata, raspustiti i vodstva stranke u Koprivnici i Đurđevcu.

Tekst: Radio Koprivnica

čitam...