Rast PDV-a značit će i par lipa skuplji plin i vodu

11:45h
0
090803-komunalac-m

Od 1. kolovoza iz dućana izlazimo s računima ‘debljim’ za 1% poreza na dodanu vrijednost, a zbog povećanja PDV-a na 23% koprivnički ‘Komunalac’ pozvao je korisnike svojih usluga da im do kraja tjedna dostave očitanja brojila plina i vode. Podatke možete od 7 do 15 sati donijeti u tvrtku ili dojaviti na besplatni telefonski broj 0800-88-48. Redovna očitanja, na osnovu kojeg su u šestom mjesecu napravljeni obračuni, tako se sada zapravo mora ponoviti, a predsjednik Uprave ‘Komunalca’ Josip Pobi kaže da će to značiti mijenjanje nekih cijena po prvi put nakon četiri godine.

– Cijenu plina nam određuje Regulatorna agencija, a ona iznosi 1,95 kn plus PDV. Do sada smo za potrošače imali cijenu 2,38 kuna i ona će se povećati za dvije lipe, na 2,40 kune. To je vrlo malo, ali mi moramo napraviti tu promjenu cijene zbog promjene PDV-a, rekao je Josip Pobi.

Slična promjena od par lipa dogodit će se i u slučaju vode, pri čemu je bitno ima li korisnik uračunatu i uslugu odvodnje, dodaje Josip Pobi i napominje da će se uplatnice za one koji ne dostave očitanja morati formirati na osnovi prosjeka dosadašnje potrošnje. Cijene pak najma prostora na Gradskoj tržnici zbog promjene porezne stope neće porasti, nego će se mijenjati njihova struktura. Dodajmo da će se promjene cijena vode i odvodnje morati se naći i na dnevnom redu iduće sjednice Savjeta za zaštitu potrošača.

izvor: Radio Koprivnica