HDZOVCI IZABRALI

Ratimir Ljubić preuzima koprivnički HDZ, Darko Sobota ostaje predsjednik županijske organizacije

Danas izabrana ekipa u prosincu počinje s pripremama za nadolazeće lokalne izbore u svibnju iduće godine.

21:15h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ratimir Ljubić novi je predsjednik koprivničke gradske organizacije HDZ-a dok Darko Sobota ostaje i nadalje na čelu županijske organizacije stranke, izglasali su danas na unutarstranačkim izborima članovi HDZ-a. Dio rezultata novo izabrano je stranačko vodstvo predstavilo u stranačkim prostorijama u Koprivnici svega sat vremena nakon zatvaranja birališta.

Poznata su imena i četiri nova potpredsjednika na županijskom nivou, a to su Damir Felak, Stjepan Milinković, Vlado Bakšaj i Franjo Poljak.

Imena onih koji će obnašati funkciju potpredsjednika na nivou Koprivnice večeras još nisu bila poznata jer je ovdje bilo više zainteresiranih kandidata nego mjesta, dok će imena čelnih ljudi po gradovima i općinama biti službeno objavljena u narednih 48 sati, kad svi listići budu zbrojeni.

Ekipa koja se večeras okupila u sjedištu stranke u Vargovićevoj bila je zadovoljna. Kako je rečeno, na području Koprivnice na birališta je izašlo 20 posto članova, a na županijskom nivou 30 posto HDZ-ovaca što je s obzirom na epidemiološku situaciju zadovoljavajuće.

Danas izabrana ekipa u prosincu počinje s pripremama za nadolazeće lokalne izbore u svibnju iduće godine.

Kako su naglasili, cilj im je čim bolje se pripremiti i postići puno bolji rezultat iako su i dosadašnji rezultati bili dobri, no prostora za poboljšanje ima. Namjera im je postati najvećom političkom strankom i opcijom na području Podravine i Prigorja.

Darko Sobota ovom je prilikom otkrio kako HDZ neće imati svog kandidata za župana.

– HDZ i unatrag zadnjih 11 godina ima svoga župana. Je to bio Darko Koren koji nije bio naš član, ali s njim imamo odličnu suradnju i to nećemo prekidati, ali dozvolite da s kompletnim županijskim odborom dogovorimo akcije, razmišljanja i stavove. Siguran sam da ćemo odabrati najboljeg kandidata, određene stavove i rješenja imamo, ne treba prekidati ono što je dobro – poručio je Sobota te dodao kako novo izabrani predsjednik Ratimir Ljubić i njegova ekipa na nivou grada Koprivnice već imaju rješenje.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Sigurno ćemo biti  ozbiljan takmac dosadašnjoj vlasti na nivou grada i pripremamo se za tu priliku, ne samo u Koprivnici, nego i Križevcima, Đurđevcu te 22 općine – poručio je.

Na nivou države, ukupno 209.271 članova stranke s pravom glasa glasalo je na 576 biračkih mjesta, po načelu jedan član jedan glas. Birali su se predsjednici i potpredsjednici općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti, predsjednici i potpredsjednici Županijskih organizacija i zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, općinskih i gradskih odbora i odbora gradskih četvrti te izaslanike za izborne skupštine Županijskih organizacija  i Gradske organizacije HDZ-a Zagreba.

Za čelnike većine stranačkih organizacija kandidirao se po jedan kandidat.

Današnji izbori nastavak su izbornog procesa u HDZ-u koji je počeo 15. ožujka izborom predsjednika stranke Andreja Plenkovića, a koji je prekinut zbog pandemije koronavirusa.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Franjo Poljak // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Vlado Bakšaj // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Damir Felak // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Stjepan Milinković // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Balija