vrše 30 posto manje operacija

Ravnatelj bolnice Devčić: Situacija je pod kontrolom, sutra planiramo skupni posjet medija covid odjelu

Na naš upit kada očekuje manji pritisak na bolnice i pad broja zaraženih, kaže da ne može prognozirati, no čim brojke počnu padati, oni će se vratiti u stopostotni opseg posla.

12:13h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Koprivnička bolnica raspolaže s 34 respiratora, a trenutno je zauzetih 16 na covid pacijente i njih pet na ostale pacijente, za ePodravinu je rekao ravnatelj bolnice Mato Devčić.

Na liječenju su trenutno 72 pacijenta. Na području županije danas su potvrđena 302 nova slučaja bolesti, a trenutno je aktivno 1411 slučaja.

Od pojave korone do danas, pozitivno je bilo 14.342 žitelja županije.

– Situacija je pod kontrolom, imamo dovoljno ljudstva i respiratora. Djeca koja su pozitivna u koprivničkoj su bolnici izolirana na odjelu pedijatrije, a ako bi došlo do težih slučajeva, kojih do sada nije bilo, slali bi ih na liječenje u KBC Zagreb ili Kliniku za dječje bolesti, bolnice koje se intenzivno bave liječenjem djece – objašnjava Devčić.

Od ostalih operacija, kaže da se vrše samo one hitne te se obrađuju onkološki pacijenti.

– Od pet operacijskih sala, svaki dan rade tri. Rekao bih da trenutno vršimo 30 posto manje operacija. Sve hitne se rješavaju, dok primjerice hernija i žučni kamenci mogu pričekati – kazuje Devčić.

Na naš upit kada očekuje manji pritisak na bolnice i pad broja zaraženih, kaže da ne može prognozirati, no čim brojke počnu padati, oni će se vratiti u stopostotni opseg posla.

Ravnatelja smo pitali i prosječnu dob pacijenata, broj pozitivnih liječnika i medicinskih sestara, na što nam je odgovorio da ćemo odgovore dobiti sutra na covid odjelu.

– Obzirom na upite od strane medija, Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek Koprivnica organizira u četvrtak, 25.11.2021. godine, skupni posjet medija COVID odjelu, kada ćete na licu mjesta dobiti odgovore na postavljena pitanja. Ulazak u bolnicu biti će dozvoljen jednom predstavniku svakog pojedinog medija uz predočenje COVID potvrde ili negativnog BAT ili PCR testa – javljaju nam iz bolnice.