Potres u DV Tratinčica

Ravnateljica bez obrazloženja dala ostavku i nestala, a Upravno vijeće odgovornost razrješenja prebacuje na Grad

16:30h
0
Slavica Mihalec-Kanižaj, ravnateljica Dječjeg vrtića
Slavica Mihalec-Kanižaj // Foto: arhiva

Ravnateljica je i sama istaknula dobru suradnju vodstva vrtića i Grada, pa sam ostao iznenađen odlukom ravnateljice da je se razriješi dužnosti, izjavio je Jakšić.

Ovih je dana Grad i vrtićke krugove potresla i zatečenima ostavila vijest odnosno zahtjev za razrješenjem vlastite dužnosti ravnateljice DV Tratinčica Slavice Mihalec-Kanižaj. Barem u Gradu tako reagiraju.

U priopćenju v.d. gradonačelnika Mišela Jakšića stoji sve najbolje o radu vrtića odnosno njegovih odgojiteljica i stručnog osoblja.

– Na posljednjem Odgojiteljskom vijeću kojem je prisustvovao pročelnik Darko Ledinski, odvijala se konstruktivna rasprava, na kojoj je i sama ravnateljica istaknula dobru suradnju vodstva vrtića i Grada. Upravo zato, ostao sam iznenađen odlukom ravnateljice da je se razriješi dužnosti – izjavio je Jakšić rekavši da s razlozima njene odluke nije upoznat pa ih stoga ne može ni komentirati.

S druge strane, postoje špekulacije da se radi upravo o pritiscima iz Grada, a u koji je ravnateljica pozvana na raport još ljetos kad su majke digle hajku zbog ljetnog radnog vremena vrtića.

S. Mihalec-Kanižaj trenutno je na bolovanju i ne odgovara na naše pozive. Neslužbeno doznajemo da uistinu ima zdravstvenih problema, što nije novost te da svoje razloge nije podijelila ni sa kim, pa ni s najbližima.

Istog dana kad je ravnateljica odluku donijela, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnik Ledinski otišli su u DV Tratinčica kako bi održali sastanak s djelatnicima vrtića te se upoznali s novonastalom situacijom.

– Sve aktivnosti vrtića redovno se provode, sve odgojiteljice i ostale stručne službe redovno odrađuju svoje zadatke za vrijeme trenutnog izbivanja ravnateljice – stoji u Jakšićevoj izjavi.

Upravno vijeće vrtića nije se složilo s njenom željom pa je donijelo odluku da zahtjev ravnateljice Mihalec-Kanižaj riješi osnivač odnosno Grad, dok ondje tvrde da to nije u njihovoj nadležnosti, pa su njegove pravne službe Vijeću poslale naputak da o tom pitanju mora odlučiti isključivo ono.

– Početkom sljedećeg tjedna napravit ću sastanak sa svim djelatnicima vrtića kako bi se dodatno upoznao sa cjelokupnim radom i stanjem u vrtiću – najavio je Jakšić s napomenom kako mu je išta teško komentirati, jer Grad poštuje činjenicu da je ona trenutno na bolovanju.