odlazak

Ravnateljica koprivničkog Doma za starije i nemoćne Vesna Križan podnijela ostavku

13:11h
0
Foto: Ivan Balija
Vesna Križan, ravnateljica Doma za starije i nemoćne Koprivnica // Foto: Ivan Balija

Župan Darko Koren upravo je na presici županijskog Stožera civilne zaštite obznanio kako je Vesna Križan, ravnateljica koprivničkog Doma za starije i nemoćne, podnijela ostavku koju je on prihvatio.

– Njen potez je moralan i odgovoran. Ja sam prihvatio ostavku i moram istaknuti da se njen potez ili naša odluka ne temelje na nikakvim političkim inacijativama ni pritiscima. To je isključivo posljedica razgovora i njene odluke da doprinese cilju da se oslobodimo pošasti koronavirusa u Domu – rekao je Koren.

Ravnateljica odlazi u mirovinu, a sutra će na sjednici Upravnog vijeća biti imenovan vršitelj dužnosti koji će tu funkciji obavljati mjesec dana, dok se ne izabere novi ravnatelj ili ravnateljica.

– Planiramo sada postaviti vršitelja dužnosti i povjerenicu županije koja će imati zadatak da se samo bavi borbom protiv korone, to će biti naša pročelnica Željka Koluder Vlahinja. Ne sumnjam da ćemo polučiti određene rezultate – rekao je Župan.

Iznio je i podatak o broju preminulih u Domu za starije i nemoćne proteklih godina.

– U domu je oprilike 40-45 osoba godišnje umre. Ove godine s 3. travnjem 12 osoba, isto kao i prošle i pretprošle godine. Prosjek godina u domu se povećao za pet godina, sad je blizu 88 godina. Korona nije bitno utjecala, ali je vjerojatno potencirala smrti – smatra Koren.

Podsjetimo, ravnateljica Križan bila je pod povećalom javnosti otkad je u Domu za starije i nemoćne izbilo žarište koronavirusa. Deset štićenika zaraženih koronavirusom dosad je preminulo.

[KORONAVIRUS]Nove infomacije iz Županijskog stožera

Gepostet von Epodravina.hr am Montag, 11. Mai 2020

čitam...