Krim istraživanje

RAZBIJENA BANDA Naša policija uhvatila mlade lopove koji su haračili Hrvatskom, popis ukradenoga je nevjerojatan

14:07h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Policija je razbila bandu kradljivaca koja je operirala diljem Hrvatske pa tako i na našem području.

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom, 24-godišnjakom, 25-godišnjakom i 24-godišnjakom s područja Zagrebačke županije, 20-godišnjakom i 19-godišnjakom s područja Osječko-baranjske županije i 26-godišnjakom s područja Požeško-slavonske županije zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i krađa.

Popis njihovih krađa prilično je dugačak. Sumnja se da su tijekom rujna i listopada prošle godine na području Zagrebačke županije otuđili metalni otpad i kablove. Zatim, sumnja se da su osumnjičeni od rujna prošle godine do veljače ove godine na širem križevačkom području počinili više kaznenih djela, ukrali iz vikend objekta alkoholna pića, dok su iz obiteljske kuće otuđili više desetaka tisuća kuna, zlatni nakit i druge predmete.

– Izvršili su tri kaznena djela krađe novca iz obiteljskih kuća. U ovim počinjenim kaznenim djelima materijalna šteta cijeni se na oko 100.000 kuna – kažu iz policije.

Nadalje, sumnja se da je jedna skupina osumnjičenih od prosinca prošle godine počinila više kaznenih djela krađa i teških krađa na području Zagrebačke županije i Sisačko-moslavačke županije, otuđivši iz kuća novac, nakit, oružje, glazbene instrumente i druge predmete. Materijalna šteta u počinjenim kaznenim djelima iznosi oko 190.000 kuna.

– Prilikom pretraga kuća i vozila pronađen je dio ukradenih predmeta kao i predmeti koji su korišteni za počinjenje kaznenih djela, dok će zbog posjedovanja ručne bombe protiv 24-godišnjaka biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari – navode iz PU koprivničko-križevačke.

Sam dovršetak kriminalističkog istraživanja proveden je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Zagrebačke.

Tijekom kriminalističkog istraživanja nad osumnjičenim 20, 24 i 26 – godišnjakom realizirano je 18 tjeralica na temelju kojih je 26-godišnjak predan u zatvor u Zagrebu, a 20-godišnjak u zatvor u Osijeku, dok će osumnjičeni 24 i 19-godišnjak biti predani pritvorskom nadzorniku. Protiv osumnjičenih će biti podnesene kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Foto: PU koprivničko-križevačka
Foto: PU koprivničko-križevačka
Foto: PU koprivničko-križevačka

čitam...