presica

Razmišlja se o popuštanju mjera na nekim područjima, Božinović: Oformit ćemo timove za staračke domove

Ministar Božinović otkrio je što će Stožer učiniti kako bi dodatno iskontrolirao koronavirus u staračkim domovima. 

15:30h
0
Foto: Matija Gudlin
Davor Božinović // Foto: Matija Gudlin

Krunoslav Capak na današnjoj presici nacionalnog Stožera civilne zaštite kazao je kako su u staračkim domovima pojačane mjere i pažnja otkad je krenula situacija u Splitu. Svaka temperatura i svaki simptom koji bi mogao ličiti na koronavirus upućuju se na testiranje, koje je u većini slučajeva negativno.

Postavljeno je i pitanje svih pitanja, kad će popustiti mjere, odnosno ima li šanse da mjere popuste u područjima gdje je situacija dobra, poput Virovitičko-podravske županije.

– Uvijek postoji mogućnost da se za neke županije neke naše epidemiološke mjere relaksiraju prije nego na drugom području gdje ima više zaraženih, ali za takvu mjeru se još  nismo odlučili – rekao je Krunoslav Capak.

Ministar Božinović otkrio je što će Stožer učiniti kako bi dodatno iskontrolirao koronavirus u staračkim domovima.

– Nacionalni Stožer će tijekom dana donijeti odluku o tome da se u svakom županijskom Stožeru civilne zaštite oforme timovi koji će vršiti uvid u to kako se u domovima provode mjere koje je propisao HZJZ. Timove će koordinirati epidemiolozi. Sve kako bi se vidjelo koliko se poštuju mjere, sve kako bi se u kratkom vremenu dobio potpuniji uvid u cijelu situaciju – izjavio je Božinović.

Što se tiče relaksiranja mjera, kaže da nikakva odluka nije donesena. Ne isključuju da u narednima danima na neki način decentraliziraju popuštanje mjera tamo gdje je epidemiološka situacija bolja.

čitam...