BOŽIĆNA ČAROLIJA

Razveselite udomljenu djecu za Božićne blagdane, sudjelujte u plemenitoj akciji

Polako se približava nama posebno dragi blagdan Božića. Uvijek u to vrijeme nastojimo pružiti posebne trenutke djeci koja odrastaju u našim obiteljima jer nemaju sreće ni mogućnosti kao većina djece odrastati u svojim biološkim obiteljima.

13:52h
0
Ilustracija // Foto: IngImage
Ilustracija // Foto: IngImage

Nakon uspješne prošlogodišnje akcije prikupljanja darova za udomljenu djecu, pri čemu su se liste dječjih želja za tren oka popunile, Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece i ove godine organizira facebook akciju „Božićna čarolija-za radost udomljene djece“ te poziva sve građane da se pridruže akciji i postanu nečija božićna vila ili vilenjak.

Liste sa dječjim željama objavljene su na facebook stranici Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece, a akcija prikupljanja darova traje od 28. 11. do 15. 12. 2017. U akciju je uključeno 9 udruga udomitelja kroz koje će se podijeliti darovi za 350 djece iz udomiteljskih obitelji.

– Polako se približava nama posebno dragi blagdan Božića. Uvijek u to vrijeme nastojimo pružiti posebne trenutke djeci koja odrastaju u našim obiteljima jer nemaju sreće ni mogućnosti kao većina djece odrastati u svojim biološkim obiteljima. Vjerujemo da se svi udomitelji trude ispuniti želje svojoj udomljenoj djeci, da svako dijete na božićno jutro zatekne svoj poklon ispod bora. Nažalost, poklon udomitelja najčešće je jedini poklon. Udomljena djeca nemaju poput ostale djece bake i djedove koji će im s veseljem donijeti hrpu slatkiša ili igračku za koju su im unuci došapnuli da bi željeli. Nemaju ni tete ni stričeve, ni ujake ni ujne koji će se s veseljem natjecati da se baš njihovom poklonu dijete najviše obraduje. Zato pozivamo Vas, naše božićne vile i vilenjake koji želite preuzeti njihovu ulogu i ispuniti poneku želju našoj djeci da se odazovete i pokažete im da postoji još netko tko ih tih dana želi posebno razveseliti. Njihove su želje skromne, a radost dobivenim poklonima neizmjerna. Slatkiši su uvijek dobrodošli – poručili su iz Foruma.

Darove pošaljete najkasnije do 15. prosinca kako bi udruge mogle organizirati podjelu darova prije Božića.

Svojom humanom gestom upalite zvjezdice sreće u očima djece. Neka nas sve zajedno preplavi Božićna čarolija.