Na Kolegiju gradonačelnika

Razvojni centar i tehnološki park u Križevcima traži viziju poslovanja?

11:45h
0

Razvojni centar i Tehnološki Park projekt je financiran iz EU fondova u vrijednosti od 33,8 milijuna kuna, iz križevačkog proračuna odlazi samo 400 tisuća kuna, a sveukupni iznos od 34,2 milijuna kuna uključuje izgradnju infrastrukture i stvaranje preduvjeta za razvoj poduzetništva u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

U Križevcima je u ponedjeljak održana 32. sjednica kolegija Gradonačelnika, a prva točka dnevnog reda bila je razmatranje Izvješća o radu i financijskom poslovanju Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o.

Vršiteljica dužnosti direktorice Kristina Vrhovec-Žohar podnijela je izvješće te istaknula kako je aktivnost centra značajno smanjena zbog provedbe projekta “Razvojni centar i tehnološki park”, a kao otežavajući faktor u provedbi navela je nedostatak stručnog kadra.

Na web stranicama grada Križevaca izašao je 2. lipnja dokument koji poziva zainteresirane na nadmetanje za provedbu postupka nabave stručne podrške u organizaciji i uspostavi Razvojnog centra i Tehnološkog Parka Križevci te savjetovanje i edukaciju uprave i zaposlenika Razvojnog centra i Tehnološkog Parka Križevci. U opisu zadatka između ostalog traži se izrada Programa stvaranja novih poduzetnika, suradnja na izradi poslovnih dokumenata važnih za poslovanje RC i TP i sl. Ukratko – prostor traži viziju i misiju poslovanja te operativni plan rada.

Natječaj je bio otvoren do 10. lipnja, a rok od osam dana čini se iznimno kratak za izradu dokumenta koji bi trebao postaviti temelje budućeg gospodarskog i poduzetničkog zamašnjaka razvoja grada i okolice. Križevački poduzetnički centar raspisao je 20. travnja 2016. godine javni natječaj za imenovanje direktora/ice društva na 4 godine, ali rezultata još uvijek nema.

Također, nedavno je u Nadzorni odbor KPC-a izabran Tomislav Pavlic, voditelj Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora u Bjelovaru. Tko će preuzeti direktorsku poziciju i upravljati RC i TP zasad je još uvijek nepoznanica, a u kuloarima se spominje i ime Tihomira Hodaka, bivšeg dugogodišnjeg direktora KTC-a.

I dok građevinski radnici naporno oblikuju impresivno zdanje od 8.490 metara kvadratnih, koje bi Križevcima trebalo donijeti veliki impuls u stvaranju novih radnih mjesta i razvoju poduzetništva, čini se kako pred budućom upravom stoji zanimljiv posao ekipiranja kvalitetnih ljudskih resursa koji će to moći iznijeti na svojim leđima kako bi prostor u potpunosti profunkcionirao.

Nositelj projekta je grad Križevci, a partneri su Visoko gospodarsko učilište i Križevački poduzetnički centar. Projekt završava 31. rujna 2016. godine i zgrade će biti spremne za prve stanare poduzetnike.