javljaju iz tvrtke

RCGO Piškornica dobila lokacijsku dozvolu te su im odobrena prva EU sredstva

Ovime je potvrđen visoki stupanj realizacije projekta RCGO Piškornica pred kojim je objava postupaka javne nabave za projektiranje i izgradnju, tehničku pomoć i vođenje projekta, nadzor nad radovima te informiranja javnosti, promidžbe i vidljivosti projekta, poručuju.

12:11h
0
piškornica  VB
Foto: Valentina Blažek

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine odbilo je prijedlog Općine Koprivnički Ivanec za ukidanje Rješenja I. izmjena i dopuna lokacijske dozvole za Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica, objavili su iz tvrtke, dodajući kako je time potvrđena lokacijska dozvola.

– Piškornica d.o.o. je u ožujku prošle godine zatražila od Ministarstva izdavanje Rješenja I. izmjena i dopuna lokacijske dozvole za RCGO. Izmjene i dopune odnose se na promjenu tehnologije obrade otpada, smanjenje kapaciteta MBO postrojenja i odlagališta te definiranje faznosti građenja. Izmjene zahvata provedene su isključivo zbog unaprjeđenja tehnologije obrade otpada, čime se postiže bolja obrada otpada i smanjenje utjecaja na okoliš – navode iz Piškornice, dodajući kako je Općina Koprivnički Ivanec u kolovozu zatražila ukidanje spomenutog rješenja, što nije prošlo.

Piškornica, nastavljaju u dopisu, projekt privodi kraju pa su tako temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije zatražili isplatu te im je odobreno 188.936,41 kuna iz EU fonda.

– Ovime je potvrđen visoki stupanj realizacije projekta RCGO Piškornica pred kojim je objava postupaka javne nabave za projektiranje i izgradnju, tehničku pomoć i vođenje projekta, nadzor nad radovima te informiranja javnosti, promidžbe i vidljivosti projekta – poručuju.