Social Green

REA Sjever počinje s provedbom projekta za unapređenje energetske učinkovitosti stambenog sektora

09:14h
0
Foto: Matija Gudlin

Program želi kapitalizirati regionalna znanja i dobre prakse koji su već prepoznati na europskoj razini i stvoriti preduvjete za njihovu primjenu na cjelokupnom području EU.

Nakon organizacijskog restrukturiranja glavnog partnera iz Portugala i šestomjesečnog odgađanja početka provedbe projekta, REA Sjever je započela s provedbom projekta Social Green.

Agencija je jedini hrvatski partner te će zajedno s preostalih sedam partnera, među kojima su Švedska, Rumunjska, Portugal, Estonija i Španjolska, sljedeće četiri godine provoditi ovaj specifičan i izazovan projekt.

Social Green projekt odobren je u sklopu programa Interreg Europe u kojem Agencija sudjeluje prvi put, a u razdoblju od 2014. do 2020. glavni mu je cilj poboljšanje politika regionalnog razvoja putem razmjena iskustava i dobre prakse.

Program želi kapitalizirati regionalna znanja i dobre prakse koji su već prepoznati na europskoj razini i stvoriti preduvjete za njihovu primjenu na cjelokupnom području EU. Social Green obrađuje tematiku socijalnog stambenog sektora i njegovog unapređenja putem povećanja energetske učinkovitosti.

Glavni partner Agencije u projektu u Hrvatskoj bit će Grad Varaždin koji je pokazao veliki interes, s obzirom na prepoznate potrebe i potencijale socijalnog stambenog sektora u Varaždinu. Preostali partneri u projektu su Gradovi Koprivnica i Virovitica, a Agencija planira uključiti i druge subjekte kao što su ministarstva, civilne udruge, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Već sljedeći tjedan predstavnici Agencije i gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš odlaze na put u Portugal gdje će projektni partneri održati početnu konferenciju i sudjelovati na prvom studijskom putovanju.

Loading...