Reagiranje // Gošek: Gradonačelnica je odustala od prodaje kuće samo zbog izostanka interesa kupaca

20:00h
0
Zoran Gošek, predsjednik Gradskog vijeća

Poštovani, reagiram na članak „Grad poništio odluku o prodaji nekretnina u Starčevićevoj”, objavljen na portalu Koprivnica.net 16. listopada 2013. godine, autorice Mirele Ištvanović.

Prvo, podnaslov „Grad Koprivnica poništio je odluku gradonačelnice Vesne Želježnjak na temelju koje je raspisan javni natječaj za prodaju kuće i dvorišta u Starčevićevoj 20″ nije točan. Gradska uprava Grada Koprivnice nije poništila odluku gradonačelnice, nego je sama gradonačelnica donijela rješenje o poništenju navedenog natječaja.

Nadalje, nije točno da je odluka o poništenju natječaja donijeta na sastanku na kojem smo sudjelovali vijećnik Siniša Bosanac, zamjenica gradonačelnice Melita Samoborec i ja. Obavljen je neformalni razgovor navedenih osoba na temu natječaja, ali nikakvog službenog sastanka nije bilo.

Odluku o poništenju natječaja donijela je gradonačelnica zbog toga što na prošlotjednoj javnoj dražbi nije bilo zainteresiranih kupaca i zbog toga što je smatrala da se na ponovljenu dražbu neće javiti nitko od kupaca i to zbog neopravdanih napada pojedinaca oko prodaje nekretnina, a koji su medijski bili vrlo popraćeni.

Naglašavam i da je Grad Koprivnica u posjedu neovisnog pravnog mišljenja prema kojem je vidljivo da u načinu prodaje nekretnina u Starčevićevoj ulici nije bilo nikakvih nezakonitosti.

Zoran Gošek, predsjednik Gradskog vijeća