Regionalna rukometna liga: Nakon tri bez poraza Podravka Vegeta igra tri puta sa Crnogorkama

14:24h
0

091027-podravka-mDok se u muškom rukometu razmišlja o osnivanju regionalne lige kao nužnosti u odigravanju kvalitetnijih utakmica nego što se to može u domaćim prvenstvima, dotle se Regionalna liga ženskih ekipa odvija već drugu sezonu.

U prvoj je, ove godine, pobjednik bila koprivnička Podravka Vegeta, a i sada nakon tri utakmica ima tri pobjede. Podravkini dosadašnji rezultati su Lokomotiva – Podravka Vegeta 21-34, Podravka Vegeta -Budućnost T-Mobile 32-30, Krim Mercator – Podravka Vegeta 41-43. Zagrebačka Lokomotiva odigrala je četiri utakmice i izgubila je s Podravkom Vegetom 21-31, s Biserima Pljevlja 27-29, s Budućnošću 25-28, a pobijedila je Ljubuški 30-18.

Podravka Vegeta nastavlja natjecanje u srijedu, 9. prosinca. Prvi puta u svojoj povijesti sastaje se s crnogorskim klubom Biseri Pljevlja. Utakmica se igra u Koprivnici u gimnazijskoj sportskoj dvorani s početkom u 18 sati. Bilo bi zgodno kad bi gledatelji pokazali interes za svoj klub u vremenu kad će sponzori i gazde odlučivati o njegovoj daljnoj sudbini.

Idućeg tjedna, nakon završetka jesenskog dijela prvenstva, Koprivničanke će na dvostruki program u Crnu Goru, gdje će u dva dana, u subotu i nedjelju igrati i Podgorici s Budućnošću T-Mobile i u Pljevljama s Biserima Pljevlja.

Trenutni poredak u Regionalnoj ligi: 1. Budućnost T-Mobile 8 (iz 5 utakmica), 2. Hypo Nö 8 (iz 6 utakmica), 3. Podravka Vegeta 6 (iz 3 utakmice), 4. Krim Mercator 4 (iz 3 utakmice), 5. Biseri Plevlja 4 (iz 4 utakmice), 6. Lokomotiva 2 (iz 4 utakmice), 7. Zaječar 0/3, 8. Ljubuški LO 0 (iz 4 utakmice).

Nakon što je Krim Mercator ušao u financijsku krizu, vijest je da je odustao od natjecanja u Regionalnoj ligi. Ta vijest, međutim, nije objavljena ni na službenim stranicama Regionalne lige, niti na Krimovoj internet stranici, ali u Podravki Vegeti smatraju je točnom.

Trenutno se radi na nagovoru Ljubljančanki da bar odigraju utakmicu s Podravkom Vegetom početkom siječnja, što bi bila dobra priprema za nastavak Lige prvakinja, kada u Koprivnicu dolazi Leipzig na utakmicu koja može odlučiti o daljnjoj sudbini Koprivničanki u Europi.

čitam...