Rekonstrukcijom Školske ulice do novih parkirališnih mjesta

07:31h
0

100713-skolska-mU ponedjeljak, 12. srpnja 2010. godine gradonačelnik Zvonimir Mršić obišao je započete radove u dijelu Školske ulice ispred OŠ Antun Nemčić Gostovinski i nove Sportske dvorane na gradnji pješačko-biciklističke staze, parkirališta, kolnika te rekonstrukciji dekorativne javne rasvjete i kanalizacije.

Zahvat obuhvaća gradnju kolnika duljine 56, a širine 6 metara, prilaz parkiralištu dvorane, parkiralište za 17 osobnih vozila te pješačko–biciklističku stazu. Sve površine koje nisu namijenjene prometu biti će zasijane travom i hortikulturno uređene.

– Želimo do početka školske godine urediti cestu, stazu i parkiralište kako bi od rujna djeca koristila uređeni okoliš, a korisnici Sportske dvorane nova parkirališta, s time da ćemo probati sačuvati što je više moguće zelenila odnosno naknadno zazeleniti sve što nužno neće morati biti asfalt, rekao je gradonačelnik Mršić.

Investitor je Grad Koprivnica, a vrijednost radova oko 500.000 kuna. Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Coart d.o.o iz Koprivnice, a onu za rekonstrukciju javne rasvjete gradsko poduzeće Trg. Izvođači radova su PZC Varaždin i Nitre Koprivnica.

Predviđeno trajanje radova je do kraja kolovoza ove godine, pri čemu će kalendarski rok završetka radova ovisiti o vremenskim uvjetima. (gg)

Dvorana ima sve dozvole
Gradonačelnik Mršić podsjetio je da je Sportska dvorana već u punoj funkciji sa uporabnom i svim ostalim potrebnim dozvolama, te je u mogućnoti odgovoriti na sve potrebe škole i sportskih klubova koji je trenutno koriste.

Izvor: www.glaspodravine.hr