Rekordan odaziv mladih tenisača na prvom ovogodišnjem turniru

16:51h
0
Mladi tenisači u Koprivnici // Foto: TK Koprivnica

Teniski klub Koprivnica prošle subote bio je domaćin prvog ovogodišnjeg turnira za najmlađe natjecatelje do 8 i 10 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza.


Turnir je obilježio rekordan odaziv najmlađih tenisača i tenisačica, odnosno na turniru je nastupilo čak 76 natjecatelja, od čega ih je 40 natupilo u muškoj i ženskoj konkurenciji do 10 godina, a 36 u konkurenciji do 8 godina gdje dječaci i djevojčice igraju zajedno.

Bio je to najbrojniji turnir u cijeloj regiji od kada se organiziraju ovi turniri, a TK Koprivnica je sudjelovao sa čak 22 natjecatelja.

Naslove pobjednika do 10 godina osvojio je Roko Babić iz Čakovca kod dječaka i Vini Cecelja iz varaždinskog Varteksa kod djevojčica. Najbolji rezultat kod koprivničkih natjecatelja ostvarila je Leonarda Mihoci plasmanom u finale turnira do 10 godina, a drugoplasirane u svojim skupinama do 10 godina bile su i Petra Šmic i Katja Ljubić.

U konkurenciji do 8 godina najbolji rezultat koprivničkih tenisača ostvario je Ivan Drvenkar, osvajanjem prvog mjesta u svojoj skupini, a drugoplasirani u svojim su skupinama bili su Lana Vutuc, Nataša Đurđa, Elizabeta Evačić, Fabian Perošić i Viktor Petrović.

Na kraju osim brojnošću prijavljenih igrača, možemo biti i više nego zadovoljni postignutim rezultatima i prikazanom igrom. Idući turnir je na rasporedu za dva tjedna u Virovitici.

čitam...