0.2 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
bit će veoma radno

Rekordan proračun Koprivnice za 2024. godinu, Jakšić: Uz velike projekte dižemo i božićnice i uskrsnice, donosimo promjene u manifestacijama, nećemo dizati cijene odvoza otpada ili vode
R

Financije Grada su stabilne, puno toga smo radili u proteklih nekoliko godina na financijskoj konsolidaciji i razduživanju Grada i ostvarili smo tu jedan dobar rezultat. Upravo to nam daje mogućnost da idemo dalje s investicijama koje sam danas pobrojao i to nam daje mogućnost da kažemo da u Koprivnici nema nikakvih promjena u poreznim stopama - zaključio je Jakšić.

Ne propustite

Danas je u koprivničkoj gradskoj upravi održana konferencija za medije na temu Proračun Grada Koprivnice za 2024. godinu.

Na tu temu osvrnuo se gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić te je na samom početku rekao kako će proračun za 2024. godinu iznositi 47,2 milijuna eura.

Spomenimo, Proračun za ovu godinu iznosi 46,2 milijuna eura.

– S obzirom na to da svi volimo reći da imamo nikad bolje proračune, a onda kad se napravi izvršenje, puno puta je na kraju proračun duplo manji, moram reći kako mi na rebalansu proračuna za 2023. idemo na iznos od 46,2 milijuna eura i u njemu je i stavka projektiranja i gradnje vrtića Bajer i Herešin. Naravno da ta sredstva nećemo povući do kraja godine i to je ono nešto što nas vuče na tih 47,2 milijuna eura u 2024. godini. Kad to sravnimo, možemo reći da ćemo i s izvršenjem 2023. i planiranju 2024. biti realni i brojčano vrlo jasni – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Mišel Jakšić // Foto: Sanjin Bojić

Dodao je kako su pred njima rekordna izvršenja i proračuni te kako zahvaljuje svom cijelom timu na tome.

– Naredna godina nam nosi podizanje cenzusa socijalne skrbi, već danas mogu najaviti da ovog Božića dižemo cenzus za božićnicu i uskrsnicu, a sama božićnica i uskrsnica će biti 50 eura što je poprilično povećanje – dodao je Mišel Jakšić.

Što se tiče prostornog uređenja, svakako slijedi donošenje novih prostornih planova, a u prosincu će izaći javna rasprava po tom pitanju. U planu si i određene promjene u koprivničkim manifestacijama.

Foto: Sanjin Bojić

Ipak, velika kapitalna ulaganja i projekti tema su koja zanima većinu građana.

– U 2024. godini čeka nas gradnja vrtića Bajer i Herešin, na proljeće očekujemo prve lopate i početak radova, u jesen 2024. očekujemo otvaranje vrtića Herešin, a u proljeće/ljeto 2025. završetak vrtića Bajer. Čeka nas i gradnja rotora u Starogradskoj, staza Štaglinec-Draganovec, rekonstrukcija Starčevićeve uz pratnju radova na Aglomeraciji, Kolodvorska ulica u Reki… Tu je znanstveno inovacijski park, ali i rekonstrukcija tržnice, polivalentni centar, predali smo i zahtjeve za dogradnju naših škola, a vjerujemo da će prvo doći suglasnost za Osnovnu školu Braća Radić – rekao je Jakšić.

Mišel Jakšić // Foto: Sanjin Bojić

Vrlo važna je i rekonstrukcija zgrade koprivničkog muzeja “teška” 1,5 milijuna eura, radovi na sinagogi trebali bi biti gotovi do kraja ove godine, kao i zamjena javne rasvjete, a u naredna dva do tri tjedna očekujemo i otvaranje rotora zagrebačka-križevačka.

– Financije Grada su stabilne, puno toga smo radili u proteklih nekoliko godina na financijskoj konsolidaciji i razduživanju Grada i ostvarili smo tu jedan dobar rezultat. Upravo to nam daje mogućnost da idemo dalje s investicijama koje sam danas pobrojao i to nam daje mogućnost da kažemo da u Koprivnici nema nikakvih promjena u poreznim stopama – zaključio je Jakšić.

Dodao je na samom kraju da građani ne moraju očekivati povećanje cijena odvoza otpada, niti cijena vode i odvodnje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najesti se i napiti

Kobasica 5 eura, kuhano vino oko 2 eura, fritule za 4 eura… Provjerili smo kakve su cijene blagdanske klope u centru Koprivnice

Počelo je blagdansko vrijeme, a to u većini gradova znači neizostavnu ugostiteljsku ponudu prigodnih jela i pića na adventskim...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti