Rekorder vikenda biciklist s više od dva promila

13:06h
0
Ilustracija

Tijekom vikenda, od 13. do 15. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke prometne nesreće nisu zabilježene. Policijski službenici su u nadzoru prometa uočili i sankcionirali 138 prometnih prekršaja, od čega 26 upravljanja pod utjecajem alkohola i 10 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.


U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je šest vozača. Tri su vozača uhićena, te su protiv njih provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama i zabranama upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 13. ožujka, u 19.45 sati u Ulici kralja Tomislava u Molvama, kada je 55-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,15 promila, te je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 14. ožujka, u 13.22 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 108 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

čitam...