KAMO JE POŠAO?

Rekorder vikenda fulao kvart, pijan zaustavljen pred policijom

Sankcionirano je 200 prometnih prekršaja.

12:47h
0
Zgrada koprivničko-križevačke policije // Foto: ePodravina.hr
Zgrada koprivničko-križevačke policije // Foto: Matija Gudlin

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke protekli vikend zabilježeno je osam prometnih nesreća do kojih su doveli nepropisno skretanje, nepropisno kretanje vozilom po kolniku, nepropisno uključivanje u promet, oduzimanje prednosti prolaska, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i neprilagođena brzina.

Sankcionirano je 200 prometnih prekršaja, od čega 24 otpada na vožnju pod utjecajem alkohola, 101 na prekoračenje dopuštenih brzina kretanja, 31 na nekorištenje sigurnosnog pojasa i pet na nepropisno korištenje mobitela.

I danas su objavili rekordere. U kontekstu brzine kretanja vozila, najveća je utvrđena u petak, u 8.17 sati, u Kenđelovcu. Ondje se vozač kretao brzinom od 109 kilometara na sat, iako je ograničenje postavljeno na 70.

Dan kasnije, u 8.38 sati, u Velikoj Mučnoj zabilježena je brzina od 105 kilometara na sat, što je 45 više od ograničenja.

S druge strane, najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, u 18.35 sati, na Trgu Eugena Kumičića u Koprivnici, u blizini policije, gdje je 51-godišnjak biciklom upravljao s nevjerojatnih 3,13 promila. Nakon toga, isključen je iz prometa.

čitam...