NADZOR PROMETA

Rekorder vikenda je 29-godišnjak koji je napuhao 2,54 promila, policija ga je odmah strpala iza rešetaka

Za istaknuti je i slučaj 40-godišnjeg vozača koji je u nedjelju, 24. siječnja, u 1 sat u Draganovcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,78 promila.

14:39h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Djelatnici PU Koprivničko-križevačke tijekom proteklog vikenda pojačano su nadzirali promet.


Najveću koncentraciju alkohola zabilježili su u subotu, 23. siječnja, u 17.55 sati, na otvorenom dijelu državne ceste broj 41 između mjesta Botovo i Gotalovo kod 29-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,54 promila. Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora od 10 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije devet mjeseci. Po završetku žurnog prekršajnog postupka, vozač je predan na izdržavanje izrečene kazne u zatvor u Bjelovaru.

Za istaknuti je i slučaj 40-godišnjeg vozača koji je u nedjelju, 24. siječnja, u 1 sat u Draganovcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,78 promila, za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije i nakon što mu je vozačka dozvola poništena i oduzeta radi nakupljenih negativnih prekršajnih bodova. Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 30.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su dva recidivista koji su počinili četiri prekršaja i to jedan koji je upravljao motornim vozilima B kategorije za vrijeme zabrane, također jedan koji je upravljao za vrijeme kad mu je vozačka dozvola poništena i oduzeta i dvojica koji su vozili pod utjecajem alkohola.

Izvršen je nadzor 28 mladih vozača. Mladi vozači počinili su osam prometnih prekršaja od čega dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (0,00 do 0,50 g/kg – 2), dva prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepostupanja sukladno značenju prometnog znaka, prekršaj nepropisnog mimoilaženje i  prekršaj upravljanja motornim vozilom bez upaljenog dnevnog ili kratkog svjetla.

Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđena je u subotu, 23. siječnja, u 17.54 sata u Ulici F. Viktora Šignjara u Virju kod 23-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,32 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

Tijekom, 23./24. siječnja, od 17 do 1 sat, Policijska postaja Đurđevac provela je akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača u sklopu koje je izvršen nadzor 42 vozača od čega pet mladih vozača. Utvrđeno je osam prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Pod utjecajem alkohola bio je jedan mladi vozač.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost usmjeriti na uočavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama, odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, poštivanju prednosti prolaska, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja, kao i nadzoru mladih vozača, recidivista te vozača traktora i bicikala, najavili su iz PU Koprivničko-križevačke.

čitam...