katastrofa

Rekorder vikenda vozio je s nevjerojatnih 2,74 promila i to bez vozačke

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa utvrđena je u subotu, oko 15.45 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom.

13:22h
0
Najviša količina alkohola izmjerena je kod bicikliste s područja Đurđevca
Ilustracija // Foto: arhiva

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenom osobom. Prometnu nesreću s materijalnom štetom, te prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom, izazvali su vozači pod utjecajem alkohola.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, oduzimanje prednosti prolaska i nepropisno prestrojavanje.

Utvrđena su 134 prometna prekršaja, od čega 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 39 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirana su tri mlada vozača.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u petak, u 23.30 sati u Molvama, kada je 22-godišnji vozač prije stjecanja prava upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,74 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa utvrđena je u subotu, oko 15.45 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom. Vozač je upravljao osobnim automobilom brzinom od 117 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

čitam...