Isključeni iz prometa

Rekorderi vikenda su biciklisti s visokom koncentracijom alkohola u krvi

11:44h
0
Ilustraija//Foto: Ingimage

Prvi je isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, dok je drugom vozaču bio određen smještaj u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

Tijekom proteklog vikenda policija je sankcionirala 99 prometnih prekršaja, od čega 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 29 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.


Najveće koncentracije alkohola utvrđene su u petak, 6. svibnja, u 19.30 sati u Ulici Mire Bano u Starigradu, kada je 51 – godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od  čak 2,62 promila.

Također, u subotu u 22.10 sati u Grkinskoj ulici u Đurđevcu je 47-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,62 promila. Prvi je isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, dok je drugom vozaču bio određen smještaj u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

Najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja utvrđeno je u nedjelju u 10.15 sati na D 41 u Bojnikovcu, kada je 30 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 103 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su tri vozača. Uhićena su tri vozača, a protiv jednog je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom i uvjetnom kaznom zatvora.

čitam...