Rekorderi vikenda // Jurio kroz Đelekovec 104 na sat, u Đurđevcu biciklist vozio pod 2,41 promila

15:39h
0
Ilustracija

Tijekom vikenda, od 27. do 29. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,41 promila. Ona je izmjerena u nedjelju, 29. lipnja, u 1.45 sati u Severovačkoj ulici u Đurđevcu kod 59-godišnjeg vozača bicikla. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.


Drugi rekord vikenda postavljen je u Đelekovcu. Naime, tamo je u Ulici Pavla Kvakana u petak, 27. lipnja, u 10.14 sati izmjerena najveća brzina kretanja. Vozač je upravljao osobnim automobilom brzinom od 104 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

Tijekom vikenda su se dogodile i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna teško, a dvije osobe lakše ozlijeđene, kao i dvije nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

– Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepoštivanje prednosti prolaska i neprilagođena brzina, a pod utjecajem alkohola zatečen je jedan vozač – stoji u policijskom priopćenju, kao i da su policijski službenici prilikom nadzora prometa uočili i sankcionirali 79 prometnih prekršaja, od čega 11 upravljanja pod utjecajem alkohola te 14 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bilo je smješteno pet vozača, a jedan je uhićen i doveden na žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom, kaznom zatvora i zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

čitam...