Rekorderi vikenda // Križevčanin napuhao 2,76 promila, jurili Novigradom 108 km na sat

07:32h
0
Ilustracija

Tijekom prošlog vikenda, od 26. do 28. rujna, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Uzroci prometnih nesreća bili su nepropisno uključivanje u promet, nepropisno skretanje i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika. U nesrećama nisu zatečeni vozači pod utjecajem alkohola.


Sankcionirano je 127 prometnih prekršaja, od čega 19 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 53 prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su četiri vozača. Dva vozača su uhićena i protiv njih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, te su im izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 28. rujna, u 0.55 sati u Ulici bana Josipa Jelačića u Križevcima, kada je 27-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,76 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je bio uhićen. Protiv vozača je, na Prekršajnom sudu u Križevcima, proveden žurni prekršajni postupak, u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 4.050 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije dva mjeseca.

Najveće brzine kretanja vozila u nadzoru prometa utvrđene su u nedjelju, 28. rujna, u 10.04 sati i u 10.14 sati u Koprivničkoj ulici u Novigradu Podravskom, kada su dva vozača upravljala svojim osobnim automobilima brzinom od 108 kilometara na sat, iako je u brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

čitam...