Pa do kad više

Rekorderi vikenda opet previše zavirili u čašicu pa sjeli za volan

12:52h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Ilustracija // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave koprivničko–križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega dvije s tri lakše ozlijeđene osobe.

Sankcionirano je 168 prometnih prekršaja, od čega 36 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 34 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.


Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u Ulici bana Josipa Jelačića u Križevcima, kada je 28-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,28 promila. 

Iako je za mlade vozače dozvoljena koncentracija od 0,00 promila alkohola u organizmu, prilikom nadzora mladih vozača u subotu, u 19.30 sati na Trgu svetog Florijana u Križevcima kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila je utvrđena koncentracija od 1,86 promila. Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije i uhićen je.

Najveće prekoračenje brzine utvrđeno je u petak, u 16.05 sati u Ulici Vladimira Nazora u Budančevici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 115 kilometara na sat, iako je brzina kretanja ograničena na 60 kilometara na sat.

čitam...