Rekorderi vikenda // Vozačica s 2,35 promila i vozač koji je Suboticom jurio 113 na sat

11:38h
0
Ilustracija

Tijekom vikenda, od 21. do 23. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su dvije osobe teško i jedna osoba lakše ozlijeđena. Okolnost uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bila je neprilagođena brzina. U prometnim nesrećama vozači nisu bili pod utjecajem alkohola.


Ovaj vikend zabilježena su i četiri pada vozača bicikala, pri čemu su dva teško i dva vozača bicikla lakše ozlijeđena. Policijski službenici su uočili i sankcionirali 129 prometnih prekršaja, od čega 20 upravljanja pod utjecajem alkohola i 44 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je pet vozača. Dva su vozača uhićena, a spram jednog je proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u ponedjeljak, 24. studenog, u 1 sat u Ulici Miklinovec u Koprivnici, kada je 57 – godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,35 promila. Vozačica je zadržana do otriježnjenja.

Najveća brzina zabilježena je u subotu, 22. studenog, u 12.15 sati u Subotici Podravskoj u Koprivničkoj ulici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 113 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

čitam...