Kaos na cestama

Rekorderi vikenda vozili mrtvi pijani i izazvali dvije prometne nesreće

U subotu u 16.05 sati, u Istarskoj ulici u Križevcima 49-godišnji vozač je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,75 promila. Oba vozača su isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu na cestama.

13:39h
0
Alkohol je i dalje jedan od najvećih neprijatelja u prometu
Ilustracija // Foto: arhiva

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, dogodilo se pet prometnih nesreća. Dvije su osobe zadobile teške, a četiri lakše tjelesne ozlijeđene.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su dvije prometne nesreće.

Zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirana su dva mlada vozača. Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u petak u 19.25 sati u Legradu, kada je 20-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,77 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je također u petak, u 22.20 sati na otvorenom dijelu ceste Sveta Helena-Žibrinovec, kada je 39-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,75 promila. I ovaj je vozač izazvao prometnu nesreću, srećom samo s materijalnom štetom.

Ujedno, u subotu u 16.05 sati, u Istarskoj ulici u Križevcima 49-godišnji vozač je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,75 promila. Oba vozača su isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu na cestama.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa utvrđena je u isto subotu, u 15.51 sati u Zagrebačkoj ulici u Koprivnici, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 99 kilometara na sat, iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

čitam...