U SUSJEDSTVU

REKORDNA ZAPLJENA Prekršio samoizolaciju tako što je “švercao” nevjerojatnih šest tona duhana

Procjenjuje se da je time načinjena šteta državnom proračunu u iznosu od 3 672 000 kuna.

19:53h
0
Foto: PU varaždinska

Policijska uprava varaždinska upravo je poslala izvanredno priopćenje u kojemu stoji kako su policijski službenici u suradnji s Carinskom upravom službe za mobilne jedinice Varaždin danas, prije 19 sati, kod mjesta Breznički Hum zaustavili teretno vozilo kojega je vozio 66-godišnjak iz Varaždina. Kako navode, sumnjali su da teret koji prevozi ne odgovara dokumentaciji.

– Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu provedena je pretraga teretnog vozila kojom prilikom je pronađena 51 kutija ispunjena suhim duhanom ukupne težine 6120 kilograma, kao i krivotvoreni međunarodni tovarni list. Pronađeni duhan i teretno vozilo privremeno su oduzeti do okončanja kaznenog postupka – stoji u priopćenju.

Procjenjuje se da je time načinjena šteta državnom proračunu u iznosu od 3 672 000 kuna.

– Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu za kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora i krivotvorenja isprave predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Također je utvrđeno da se osumnjičeni muškarac nije pridržavao određene mjere samoizolacije, već je prekršio mjeru, te će se protiv njega podnijeti obavijest Državnom inspektoratu – naveli su.

Foto: PU varaždinska

čitam...