Renault Talisman – nova francuska limuzina

09:07h
0
Renault Talisman // Foto: www.auto-info.hr

Laguna i Latitude odlaze u zasluženu mirovinu, naslijedit će ih ovaj novi model temeljen na CMF platformi, a javnosti će biti predstavljen u Frankfurtu.

Renault Talisman nova je francuska limuzina koja bi mogla napraviti nered na tržištu limuzina srednje klase, u pozitivnom smislu. Zamijenit će dosadašnje modele Laguna i Latitude, jedan vrlo uspješan i jedan nešto manje uspješan model. Novi Talisman napravljen je na CMF platformi, a uz novi izgled karakteriziraju ga LED svjetla, prostrana unutrašnjost s vidljivo kvalitetnijim materijalima, bogatija oprema, R-Link 2 multimedijski sustav s 8.7 inčnim zaslonom i još mnogo detalja uz još ekonomičnije motore.

Kad govorimo o motorima, valja istaknuti kako će ulazni benzinski model biti pokretan 1.6 litrenim TCe agregatom snage 150 KS, a u ponudi će biti i snažniji benzinac s 200 KS. Benzinski agregati biti će upareni jedino sa sedam stupanjskim automatskim mjenjačima s dvije spojke. Od dizelaša, u ponudi će biti 1.6 litreni dCi snage 110 i 130 KS, te 1.6 dCi bi-turbo snage 160 KS. Ovaj najjači dizelaš biti će uparen s šest stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke. Dizelaši 110 i 130 dCi biti će upareni s šest stupanjskim ručnim, a u opciji će biti i spomenuti sedam stupanjski automatski mjenjač.

Što se tiče dimenzija, novi Renault Talisman dugačak je 4850 mm, širok 1870 mm, a visok je 1460 mm. Međuosovinski razmak iznosi 2810 mm, a zapremnina prtljažnika 608 litara. Prodaja nove Renaultove uzdanice očekuje se nedugo nakon frankfurtske premijere u rujnu.

Izvor: www.auto-info.hr 

čitam...
Loading...