Rene Šain i Stipe Boziković pobjednici 3. «Čokolino višebojca»

18:46h
0

090530-cokolino-mKOPRIVNICA – Učenica 6. C razreda Osnovne škole «Poreč» Rene Šain i Stipe Boziković, učenik 6. D razreda Osnovne škole «Jelsa» na otoku Hvaru, pobjednici su finalnog natjecanja «Čokolino višebojac», koje je održano u Gimnaziji «Fran Galović» u Koprivnici. Oni su u disciplinama skok u dalj, sprint, skakanje u vrećama, gađanju koša, izvođenju rukometnih i malonogometnih kaznenih udaraca, povlaćenju konopa i štafetnom trčanju osvojili najviše bodova i time osigurali pehare te putovanje na sportsko događanje po vlastitom izboru. Finalistima su, na njihovu te opću radost više stotina djece koja su ih bodrila tijekom natjecanja, dodavanjem lopti i savjetima pomogli proslavljeni sportaši Blanka Vlašić, Igor Vori te začetnik ‘Čokolino višebojca’ Zvonimir Boban. Na konferenciji za novinare Stipe je rekao da zeli otići na jednu od utakmica koje će Hrvatska rukometna reprezentacija odigrati na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj, a Rene neku od košarkaških utakmica, no još nije odlučila koju. Najboljom što se tiće atmosfere u kojoj je «Čokolino višebojac» održan proglašena je Osnovna škola «Ljudevita Gaja» u Novoj Gradiški, čime je stekla pravo i iduće godine ugostiti sudionike tog natjecanja.

– Ovakvo natjecanje i radost djeci moze organizirati i prirediti samo «Podravka», naravno uz suradnju s «EPH grupom», odnosno Sportskim novostima. Najveća hrvatska prehrambena kompanija, naravno, ostaje u ovom projektu i već sada mogu najaviti da će «Čokolino višebojac» iduće godine biti medijski znatno bolje praćen. Vidjet ćemo gdje mozemo uvesti još promjena, kako bi ovo događanje izdigli na još višu razinu kvalitete – rekao je predsjednik uprave «Podravke» Zdravko Šestak.

Ovo je bila treća sezona «Čokolino višebojca», u kojoj je sudjelovalo oko 2400 učenica i učenika iz 20 županija te grada Zagreba, za naslov najboljeg se natjecalo 24 osnovnoškolaca, a njihov domaćin je bila koprivnička Osnovna škola «Braća Radić».

GALERIJA FOTOGRAFIJA

čitam...